problem z kanalikami szyberdachu

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez zbychu665 » 28 lis 2013, o 18:28

Witam. W swoim golfie mam problem z kanalikami odplywowymi szyberdachu. Nie wiem jak je wyczyscic, bo gdy drucikiem chce przepchac kanalik od strony szyberdachu to wchodzi on ponad metr albo i troche wiecej i cos go przystawia i dalej nie idzie, od strony drzwi (tej gumy miedzy zawiasami) wejdzie tylko kilka cm. Jak to wyczyscic? Pomóżcie.
zbychu665
Czytacz

Postprzez danny.tcz » 28 lis 2013, o 20:49

najwiecej tego syfu jest wlasnie na tzw kolanach
najlepiej przeczysc te gumowe przy drzwiach odkrecajac plastik ktory oslania slupek i cala przelotke drzwi po obu stronach troche gimnastyki recznej i wyciagniesz go ... do sciagniecia tego plastiku musisz sciagnac te oslony plastikowe progow wewnetrzych wszystkie plastiki pod kierownica aby byl latwiejszy dostep a od pasazera dolny schowek lub ta polke jesli masz wersje bez poduszki ... przeplucz woda i zaloz majac to rozebrane dmuchnij od gory w rurke szyberdachu powietrzem sprezonym a jak nie masz dostepnosci to zwykla pompka rowerowa tez da rade :)
powodzenia mam nadzieje ze pomoglem
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Opik » 28 lis 2013, o 20:54

Od strony kierowcy żeby się tam dostać to trzeba wymontować pół deski od dołu i mieć zdolności ginekologa ;)
Próbuj przepchać od dołu, najważniejsze żeby minąć kolanko 90st. Także zagnij drucik po łuku, wsadź i próbuj, przekręć lekko, popychaj góra dół, znowu na boki, góra dół itd. Jak się popieści to się zmieści :D
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez danny.tcz » 28 lis 2013, o 21:00

Opik, co do rozbioru polowy deski to masz racje jeszcze jest dobrze wypica skrzynke bezpiecznikow z mocowania wtedy lepszy dostep ... ja malych rak nie mam i cala operacja na 2 strony zajela mi 10 - 15 min z roskreceniem i skreceniem wszystkiego do kupy .... :) na marginesie wyciagalem sam podsufitke i zmienialem szyberdach bez pomocy osob 3cich :P :)
danny.tcz
Gaduła

Postprzez Opik » 28 lis 2013, o 21:03

też wyciągałem sam podsufitkę, także :P
po co cokolwiek rozbierać skoro można zrobić tak jak napisałem :)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez danny.tcz » 28 lis 2013, o 21:07

Opik, nie trzeba rozbierac tak tylko napisalem :) albo tak jak ja napisalem w 2 poscie :)
danny.tcz
Gaduła

Postprzez prezesik » 28 lis 2013, o 22:18

Najlepsza do tego celu jest linka hamulcowa od roweru i to wkładana od góry od strony rynienki.
prezesik
Members

Postprzez zbychu665 » 29 lis 2013, o 16:10

Dzięki wszystkim za pomoc. Jutro jest sobota to będę coś działał z tym, może mi się uda to przepchać bo nie chce myć nóg w swoim dupoVWozie ;D
zbychu665
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze