Problem z silniczkami od uchylania szyb.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Skala » 26 gru 2009, o 16:56

Mój problem polega na tym że palą mi sie one jak cholera(silniczki) nie mam pojecia dlaczego tak jest. Wymieniłem już chyba po 3 na każde drzwi... Co może być nie tak. I ewentualnie może włożyć jakieś mocniejsze silniczki żeby sie tak nie paliły?
Skala
Berbeć

Postprzez slawek3032 » 26 gru 2009, o 19:22

sprawdzales czy gdzies nie ma spiecia w przewodach ( na ogol wtedy wywala bezpiecznik ale to roznie bywa) czy prowadnice szyb nie stawiaja za duzego oporu czy cos Ci tam nie blokuje sciagnij tapicere i sprawdz. jakie silniczki kupywales?
slawek3032

Postprzez Skala » 27 gru 2009, o 13:03

Kupowałem oryginały volkswagena( tzn z innego samochodu. Oporu nie ma wszystko chodzi jak nalezy. a na spiecia popatrze. ale wątpie żeby to było to.
Skala
Berbeć

Postprzez slawek3032 » 27 gru 2009, o 14:41

sprawdz jeszcze miernikiem jakie napiecie idzie do silniczkow moze przekaznik daje za duzo i je pali
slawek3032

Postprzez Skala » 27 gru 2009, o 17:03

dzieki sprawdze . :) jak dalej bedzie nie tak to sie odezwe.
Skala
Berbeć

Postprzez pablomed » 27 gru 2009, o 18:32

ciekawe jak mogą pdawać za wysokie napięcie skoro podają tyle co w AKU.
Skala, chcesz pomocy to więcej szczegółów, co się tam pali, szczotki, same silniczki, coś w modułach? Bo coś podejrzewam że nic sie nie pali tylko jakiś błąd jest w instalacji, coś nie łączy a jak nia poruszasz to zaczyna na chwilę działać. Silnik ma zabepieczenie, jeśli szyba się zatrzyma bo ma za duży opór to silnik się wyłącza i tyle. To starsznie rzadka sprawa żeby silnik sam w sobie się zepsuł, a moduł jeszcze rzadsza.
pablomed
Members

Postprzez Skala » 27 gru 2009, o 19:28

Powiem tak. Ja sam tego nie robiłem jak narazie dawałem do mechanika a on wymieniał cały ten mechanizm który podnosi szybe... no ale po którymś tam razie wymieniania .;/ teraz sam zaglądne i zobacze co jest nie tak.
Skala
Berbeć

Postprzez pablomed » 2 sty 2010, o 00:26

Skala, ciekawe czy oddał ci te stare mechanizmy. Masz rację weź się za to sam. Zapewne to jakiś może trudne do odnalezienia ale banalne w istocie uszkodzenie kabli
pablomed
Members

- - -

Powrót do Wnętrze