Witam,
Nie byłem pewien w którym temacie mam to wstawić ale chyba ten będzie odpowiedni.
Mam golfa 3 '92 z szybką w dachu. Kupiony był ostatnio i poprzedni właściciel oznajmił mi, że szyber nie działa. Oczywiście, jak to ja, muszę wszystko wymacać . Jest to elektrycznie otwierany szyber z czego silnik nie działa ( prawdopodobnie spalony, zalany. Ogólnie zepsuty ) otworzyłem go ręcznie. Pod podsufitką był klucz ampulowy, którym ręcznie można otworzyć/zamknąć szyber ale to już wszyscy pewnie wiedzą . Moje pytanie jest takie: gdzie mogę kupić oryginał/zamiennik do tego modelu lub jak mogę go naprawić? dodam że teraz nie mogę go zamknąć bo jedna szyna jest uszkodzona i przy otwieraniu/zamykaniu muszę jedną zapadkę/zacisk dopychać palcem a i tak nie leży jak powinien. Może macie jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem, nie koniecznie musi być elektryczny. Może być manualny. Podobno w tych modelach szyber był wadą i utrapieniem . Czekam na sugestie i pozdrawiam forumowiczów.
P.S. Dodam, że poprzedni właściciel rozwiązał problem dociskając szyber i oblepiając go naokoło z zewnątrz i wewnątrz silikonem. Choć mając szyber, wolałbym móc go używać