problem ze szyba

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

problem ze szyba

Postprzez krzysiek1992 » 23 cze 2012, o 17:18

witam mam problem u kumpla w golfie 3 92r sa to manulalne szyby i po pomolowanie zalozyl mechanizm s szybe i od polowy dziwi cos go hamuje ze ze przeskakuje tryb w machanizmie bez szyb ile lekko a z szyba hamuje go cos co go moze hamowac ???? pomocy pilne :-(
krzysiek1992
Badacz tematu

problem ze szyba

Postprzez Gofer » 24 cze 2012, o 23:09

Podejrzewam że droselklapa tandetnie zblindowana i ryksztosuje.
Gofer
Gaduła

Re: problem ze szyba

Postprzez killah » 26 cze 2012, o 09:28

krzysiek1992 napisał(a):witam mam problem u kumpla w golfie 3 92r sa to manulalne szyby i po pomolowanie zalozyl mechanizm s szybe i od polowy dziwi cos go hamuje ze ze przeskakuje tryb w machanizmie bez szyb ile lekko a z szyba hamuje go cos co go moze hamowac ???? pomocy pilne :-(

za przeczytanie i zrozumienie twojego posta powinna być nagroda. dawno nie widziałem tak niedbale napisanego tematu.

wracając do meritum (jest jakieś?) - jak od połowy to pewnie od miejsce gdzie skośna część szyby wchodzi w lusterko zaczyna się problem. sprawdź tam czy uszczelki są dobrze wstawione. u mnie po malowaiu było źle złożone i był problem. Pewnie będziesz musiał zdjąć lusterko i uszczelki docisnąć oraz odczepić na dole zewnętrzną uszczelkę i na nowo wcisnąć uważając by docisnęła się dobrze do słupka drzwi. mam nadzieję że zrozumiałeś.
killah

Postprzez Gofer » 26 cze 2012, o 13:56

killah napisał(a):od miejsce gdzie skośna część szyby wchodzi w lusterko zaczyna się problem

Tak jak pisałem wczesniej poprostu ryksztosuje .
Gofer
Gaduła

Postprzez krzysiek1992 » 14 lip 2012, o 19:37

jednak byl zjeb.... mechanizm :-P po zalozeniu nowego wszystko ladnie chodzi :-P :-P :-P :-P
krzysiek1992
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze