Przełączniki na konsoli środkowej

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez revor » 13 lis 2011, o 16:08

Jakie oryginalnie przełączniki wychodziły w Golfach?
Tzn chodzi mi o funkcję jakie spełniają?
-klima ręczna (dwa przełączniki)
-ogrzewanie tylnej szyby
-opuszczanie szyb tylnych

Jakie jeszcze przełączniki pojawiają się w centralnej konsoli? ;-)
Zapraszam do skomentowania mojego Golfera ;)
http://www.golf3.pl/topics2/golf-mk3-aam-vt37083.htm
revor
Badacz tematu

Postprzez garas1 » 13 lis 2011, o 16:20

ryglowanie drzwi i halogeny w wersji US
garas1
Gaduła

Postprzez revor » 13 lis 2011, o 16:32

Gdybym zaopatrzył się w przycisk od ryglowania drzwi to można by to jakoś podłączyć? :-D
revor
Badacz tematu

Postprzez kusiu » 13 lis 2011, o 21:54

Ogrzewanie tylnej szyby wychodziło chyba w 2 rodzajach, jeden kwadratowy, drugi okrągły.
Obrazek
Obrazek
Do tego jeszcze immobilizer
Obrazek
kusiu
Badacz tematu

Postprzez Snejk18 » 13 lis 2011, o 23:42

kusiu napisał(a):Ogrzewanie tylnej szyby wychodziło chyba w 2 rodzajach, jeden kwadratowy, drugi okrągły.

Wersja przed i po lifcie :)
Przyciski klimy też były w 2 rodzajach

Do tego jeszcze immobilizer

to chyba nie jest fabryczne... fabryczny immo jest w kluczyku (w kluczyku jest pastylka/nadajnik, a odbiornik jest w stacyjce)

Gdybym zaopatrzył się w przycisk od ryglowania drzwi to można by to jakoś podłączyć? :-D

Tak, ale chyba tylko pod fabryczny centralny, nie wiem czy te kupne maja taką funkcję.
A i pod fabryczny trzeba by znaleźć jakiś schemat jak to podpiąć.
Ale podpiąć się na pewno da, wiem, że ktoś na forum ma to podpięte.
Snejk18
Fanatyk

Postprzez revor » 14 lis 2011, o 00:31

No ja mam fabryczny central, ale chyba zdobycie tego przycisku jest dość kłopotliwe i trudne :-o
revor
Badacz tematu

Postprzez adams » 14 lis 2011, o 01:15

Patrze, ze myslicie nad przyciskiem ryglowania drzwi w konsoli, 5 lat temu tez o tym myslalem, ale czy jest sens kombinowac z przyciskiem skoro wystarczy tylko wcisnac rygiel w lewych przednich drzwiach a reszta i tak sie zamknie :) Swoja droga czy dokladany samemu czy oryginalny centralny... jak ktos ma troche pojecia do czego sluzy lutownica to podepnie sobie taki przycisk bez wiekszych problemow :) Nie chce mi sie przeszukiwac calego forum zeby zobaczyc ktory przewod odpowiada za otwieranie a ktory za zamykanie, jedno jest pewne, wystarczy wpiac sie pod kostke w lewym slupku (w przypadku oryginalnej pompki) lub dostac sie do tzw "mastera" w przypadku dokladanego zamka :)

co do zdobycia oryginalnego przycisku do ryglowania, to fakt, moze byc ciezko, ale jak komus niekoniecznie zalezy na symbolu kluczyka na przycisku, mozna przerobic wlacznik ogrzewania tylnej szyby :) prawdopodobnie dostepny za "pare groszy" na pierwszym lepszym szrocie.

a co do pytania o przelaczniki, to fakt ze moze nikoniecznie w konsoli pod przelacznikami nawiewow (albo klimatronikiem w przypadku szczesciarzy) jeszcze byly montowane regulacje ogrzewania przednich siedzeń. (Po lewej mańce od radia :) )

noi opuszczanie dachu w przypadku cabrioletow z elektrycznym dachem.

Pozdro i powodzenia.
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Snejk18 » 14 lis 2011, o 01:49

adams napisał(a): mozna przerobic wlacznik ogrzewania tylnej szyby

To przycisk ryglowania jest taki sam jak ten od podgrzewania szyby, czyli jest dwupozycyjny (ON/OFF) ?? Zawsze myślałem, że to jest chwilowy przełącznik (zamyka obwód tylko kiedy się go trzyma a po puszczeniu sam wraca na pozycję "0")
Snejk18
Fanatyk

Postprzez adams » 14 lis 2011, o 02:16

Snejk18 napisał(a):
adams napisał(a): mozna przerobic wlacznik ogrzewania tylnej szyby

To przycisk ryglowania jest taki sam jak ten od podgrzewania szyby, czyli jest dwupozycyjny (ON/OFF) ?? Zawsze myślałem, że to jest chwilowy przełącznik (zamyka obwód tylko kiedy się go trzyma a po puszczeniu sam wraca na pozycję "0")

napisalem PRZEROBIC jak widzisz, czyli z dwupozycyjnego zrobic jedno ( z jedno pozycyjnego na dwu nie jest to takie latwe o ile wogole wykonywalne? , ale z dwu na jedno ...? wydaje mi sie ze nie powinno byc problemu) poza tym przerobka by polegala na tym jak pewnie wiesz jednym przewodem nie wysterujesz zamkniecia i otwarcia, wiec by trzeba bylo dorzucic jakis maly ukladzik co by raz podawal impuls na zyle otwierania a raz na zamykania, albo jesli ktos ma takie umiejetnosci manualne pogrzebac glebiej w wylaczniku tak ? ) Chodzilo mi glownie o to ze przelacznik od podgrzewania szyb pasuje idealnei w konsolke, a co do ukladu zeby po wcisnieciu dwa razy tego samego przycisku sterowal sygnalem na zmiane, to na forum znajdziesz chlopakow co Ci to zrobia za piwo, bo bardzo to skomplikowane nie jest. Wystarczy poszperac troche na elektrodzie co do elektorniki :) Ja tam zrezygnowalem z tego, bo dla mnei nei problem wcisnac rygiel w drzwiach, ale jak ktos ma fantazje i checi to droga wolna :)
adams
Gaduła

Rocznik: 1994
Silnik: ABU
Paliwo: PB+LPG

Postprzez Siw3k » 6 lut 2012, o 10:51

witam szukam juz dluzszy czas wlacznika halogenow do mojej golfiny i nie moge znalezc :zdziwko: moglby ktos zapodac zdjecie jak ten wlacznik wogole wyglada :?: :?: :?:
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Siw3k
Members

Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB

Postprzez BartheZz_3 » 6 lut 2012, o 10:56

http://allegro.pl/wlacznik-swiatel-halo ... 29798.html
Tak to wyglada, pociagasz za przelacznik raz, masz swiatla przeciwmglowe przednie, ciagniesz dalej, wskakuja ci przeciwmglowe tylnie :-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Siw3k » 6 lut 2012, o 19:28

BartheZz_3 dzieki kurcze myslalem ze to innaczej wyglada bo u mnie w goferku ktos zrobil pod galkami nawiewu przelacznik z diodami zielona i czerwona ale okrutnie to wyglada i chce zmienic tego szpeta :wstyd:
Moja była Golfina
Przeszłość Peugeot 406
Aktual tored MkIII
Siw3k
Members

Rocznik: 2002
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze