Przerabianie wnętrza, dodatki itp porada

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez krystek.l » 18 sty 2010, o 21:25

Witam jak w temacie, zakładam go bo nie chce agro wyglądu zrobić u siebie w maleństwie...
więc tak:
- w licznik wstawiłem górne podświetlenie panelowe niebieskie i niedługo dojdą ramki obwódki chromowe...
- przyciski el. szyb / el. lusterek / pokręteł świateł/ szyberdachu chcę przerobić na niebiesko
- pokrętła nawiewu chce kupić gotowca od ziomka z forum boczne na niebiesko a środek czerwony
- chciałem jakoś przerobić podświetlenie w popielniczce, zapalniczkę, i tylną popielniczkę
może też na niebieski...

Czy jeśli chodzi o takie zmiany powyższe to mogą być czy coś wam nie pasi??

a dalej co sądzicie
o kolorystyce wnętrza w sensie np wstawienie zamiast czarnych chromowane klamki w drzwi
albo zmiana obicia np kierownicy, ręcznego, i biegów
Napiszcie tutaj jakie zmiany wam się podobają, a jakich nie powinno być...
Z góry dzięki za ominie porady, bardzo mi się przydadzą instrukcje :-)
krystek.l

Postprzez saladrus » 18 sty 2010, o 21:29

Po pierwsze to Twój samochód i Tobie ma się podobać ...
Moim zdaniem jak idziesz w niebieski to rób to dalej .... tylko nie zrób "choinki"
niebieski ładnie się komponuję z czerwonym ...
co do chromów jestem tylko za klamkami ...reszta to .. :cenzura:

daj jakieś fotki "projektu"
saladrus
Members

Postprzez mani51 » 18 sty 2010, o 21:32

tylko nie rób zbyt oczojebnie bo niebieski sam w sobie jest męczący dla wzroku więc jak zrobisz za jasno to będziesz płakał przy jeździe w nocy
mani51
Members

Postprzez krystek.l » 18 sty 2010, o 21:45

wiem o tym, ale chcę wiedzieć co proponujecie a czego nie,
co można a czego nie dawać do przeróbki, ogólnie nie mam nic w planach takiego wyśmienitego żeby strzelić coś ciekawego jako plan działania, ale rozmyślam co mógłbym a co omijać,
krystek.l

Postprzez marcinkoz2910 » 18 sty 2010, o 23:19

niebieski okropnie męczy oczy w nocy :/ wiem cos o tym...

dlatego zrobiłem troszkę czerwonego przełamania kolorystycznego

Co i jak podświetlisz to twój problem Ma się to tobie podobać :)
marcinkoz2910
Members

Postprzez k-m-r1 » 19 sty 2010, o 17:21

a ja bez podświetlania śmigam
ja jak chce zobaczyc ile jade to tokurke odwracam tylko licznik widac reszta ciemna na tablicy

ja dodam żę łądny kolorek to takie brudny czerwony
http://motosteron.blox.pl/resource/zegary.jpg
nic co radzi oczka
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez krystek.l » 19 sty 2010, o 19:07

hmmm czyli jeśli chodzi o oświetlenie to preferujecie niebieski ale zarazem nie dużo bo w oczy wali równo dlatego czerwone przełamanie z lekka powiadacie, hmmm no czyli rozumiem o co biega....

Teraz powiedzcie co sądzicie o chromie w aucie oraz kolorystyce w sensie kolorowa skóra wyszywki jakiech, dodatki...

Czy po prostu czarna perełka bez dodatkowego ekstremalnego dodatku...
i zarazem na allegro koleś sprzedaje taśmy na miary dopasowane do auta z edycji Jahre
http://moto.allegro.pl/item878709306_paski_ala_20_jahre_gti_vw_golf_3_iii_komplet.html
mówił żę wykonuje również inne kolory i nie ma problemu, i tak sobie myślę że jak w liczniku będzie chrom, i klamki od drzwi, to wnętrze tak zostawię nic bym nie wstawiaj więcej
a na zewnątrz siłowniki w maskę czarne, znaczek srebrny w GT, i tą taśmę ale srebrną po zderzakach. Jak myślicie?? warto zrobić taką kompozycje??

Bo tak sobie myślałem że skoro golf znaczek ma GT w srebro i VW tak samo, do tego coś w środku w chromie i na zewnątrz dodatkowy napis w grill i tą tasiemkę...
??
czy bez sensu ?? :hyhy:
krystek.l

Postprzez gaceq » 22 sty 2010, o 18:48

Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć napewno metalowe klamki wewnątrz nie zaszkodzą wyglądowi.
Sam mam zamiar na wiosnę wziąść się za wnętrze a zwłaszcza przerobienie deski rozdzielczej bo oryginalna mi się ... nie podoba :P
Jeśli chodzi o siłowniki wypowiedzieć się nie mogę zczkolwiek znajomy mi to odradzał mówił że mu nawalają i przysłowiowego "pręta" nic nie zastąpi :)

Jak wspomniał kolega we wcześniejszym poście najważniejsze abyś nie zrobił z niego choinki a będzie dobrze ;)
gaceq
Badacz tematu

Postprzez adrian5 » 22 sty 2010, o 20:45

e... po co robić niebieskie podświetlenie, jak oryginalne- zielone jest ładniejsze... Zresztą jak kto uważa.
VW Golf, CL Europe, 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
adrian5
Czytacz

Postprzez haasiu@o2.pl » 4 lut 2010, o 22:42

ja mam przerobione na niebiesko czerwone u siebie podświetlenie i zmienione klamki na chrom http://www.golf3.pl/topics2/racing-vari ... 929,15.htm powiem ci że troszke pracy trzeba włożyć ale efekt jest super no i satysfakcja że zrobiłeś to sam
haasiu@o2.pl
Czytacz

Postprzez Sebek45-93 » 11 lut 2010, o 23:01

ja mam podswietlony tylko schowek na niebiesko i czerwono a niby chrom to mam kratki od nawiewów ;-)
Sebek45-93
Berbeć

Postprzez krystek.l » 15 lut 2010, o 13:53

Jaki proponujecie mi w miarę ładny końcowy tłumik w granicach do 150 zł
do Golfa 3 GT ?? :)
krystek.l

Następna strona

- - -

Powrót do Wnętrze