Przerobienie seryjnych siedzeń na bardzo miękkie i komfortow

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez chomik » 28 gru 2012, o 19:53

Paweu_mk3 napisał(a):
Opik napisał(a):Paweu_mk3 napisał/a:
zastanawiaj się nad swapem foteli z innego modelu... np z golfa mk4/bory

przecież one są jeszcze twardsze niż podstawowe w Mk III

No nie wydaje mi się... :-)

Polać ;)
Fotele RecaroGTI , albo r32 ..... POEZJA , wygoda , trzymanie ehhh super :)
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Opik » 28 gru 2012, o 19:54

chomik, Ty masz jakiś problem z tym że wyrażam swoje zdanie (od czego w końcu jest forum) w różnych tematach? Bo nie rozumiem tego przypieprzania się za każdym razem.

I ja nie mówię o przeróbce polegającej na wsadzeniu nowych gąbek w fotel i obszyciu go nowym materiałem, bo w takim wypadku możemy powiedzieć że mamy fabrycznie nowy fotel, o odpowiedniej miękkości jaki był gdy Golf wyjeżdżał z fabryki, czyli takiej jaką ma np prawie nie używana kanapa z tyłu. Tylko o przeróbkę całkowicie zmieniającą dany fotel, Gdzie zamiast np 4cm gąbki masz 10 i siadając ma się wrażenie że jest z zupełnie innego samochodu.

Paweu_mk3, to nie wiem, może ja siedziałem w takich egzemplarzach, bo na moje seryjne siedzenia z czwórki są równie twarde co półkubły z MkIII, a gdzie mowa o zwykłych kanapowcach
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG

Postprzez Krystian1986x » 28 gru 2012, o 19:55

CHOMIK BRAWO!

Opik ... Ogarnij sie .... Każdy temat w którym bierzesz udział to 20 stron polemizacji , rozmów na temat .. dlaczego , poco itd ... Załóż sobie wątek
"Życie OPIKA , i tam pisz..... " A jak nie masz nic ważnego wnoszącego do tematu , to poco piszesz ....
Odpowiedzi tego typu nic nie pomagają ....

Dokladnie nie chyba tylko ja i Ty to zauwazylismy...
Krystian1986x
Czytacz

Postprzez Paweu » 28 gru 2012, o 20:01

Krystian1986x napisał(a):co do siedzien z przodu to nie jest kwesta ich wysiedzenia tylko z tylu masz gable w golfie a z przodu mate i cos ala gabka oparta na drutach

co do oparcia to się zgodzę że gąbki tam jest niewiele... ale siedzisko w przednich fotelach to gąbka... wiem bo tak się składa że też rozbierałem siedzienia... ;-)

Krystian1986x napisał(a):od kiedy w pontonie idzie sie porzygac..widac ze nigdy nie miales doczynienia z hydraulicznym zawieszeiem..nie czuc zadnego dolka..kompletnie nic..wiec nie pisz bajek i nie wporwadzaj ludzi w obled ze cytryna boja sie 5 razy..bo to kompletne klamstwo..to ejst tylko glupie parodiowanie ze buja sie na zakretach itd, jechalem bx po zkaretach i jakos sie a ni nie bujalem ani nie wypadalem z zakretow..czulem jedno, wysoki komfort..a nie kazda nierownosc..wiec nie pisz bajek...

Ty na gwincie też chyba nie jeździłeś bo pierdoły piszesz... :ok:

Nie chodziło mi o jakiegoś tam citroena... Poza tym nie wiem po co robisz zestawienie tych dwóch aut... Golf jest skonfigurowany tak a nie inaczej... i nie ma hydrauliki... Nie będę się zachowywał jak Opik :hyhy: ale skoro tak się 'jarasz' bx'em to sobie go kup..

btw. chomik podsunął Ci parę fotek i opcję z fotelami
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez MANIUNI » 28 gru 2012, o 20:01

chomik napisał(a):Opik ... Ogarnij sie .... Każdy temat w którym bierzesz udział to 20 stron polemizacji , rozmów na temat .. dlaczego , poco itd ... Załóż sobie wątek
"Życie OPIKA , i tam pisz..... " A jak nie masz nic ważnego wnoszącego do tematu , to poco piszesz ....

Opik napisał(a):Skoro każdy to zrobi, to dzwoń do tych ludzi a nie się pytasz na forum gdzie nikt nigdy takiej przeróbki nie stosował bo jest bezsensowna dla 99,99% ludzi.

Widocznie jestem 0,001% ponieważ sporo moich znajomych wykonuje takie przeróbki .....

Znam człowieka który poprostu do foteli gti recaro obszył je na nowo , włożył nowe wkłądki gąbkowe , wygląda jak ori a strasznie jest wygodny i miekki . Jednak po tylu latach gąbki siadaja. A kręgosłup dostaje ...

Pomyśl o wsadzeniu siedzeń z Golfa mk3 skórzanych recaro któe wygladają tak :
Obrazek

albo siedzenia od mk4 , wystarczy zmienić szyny i pokominowac ze składaniem ( tak wygląda przeróbka foteli z innego forum http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141784 ):

Obrazek
Obrazek

Kolego Krystian1986x napisz jeszcze jakie posiadasz teraz fotele , być może posiadasz najzwyklejsze fotele z Clki które są mega nie wygodne i jeździ sie na nich jak na taczce ;)

Widzę, że ,moje wnętrze jest przykładem :-P Dzięki :lol: OPIK ma swoje, ale każdy musi robić tak jak mu się podoba z fotelami, próbować szukać, a może coś w końcu znajdzie. I nie zawsze autor postu chce usłyszeć: po co , na co itp. Trzeba w miarę możliwości pomóc. A co do siedzeń z Cytryny, to kup takie jak chcesz, wytnij szyny wspawaj od Golfa III i ciesz się według Ciebie komfortem, a przy okazji będziesz wyjątkowym :ok:
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez Krystian1986x » 28 gru 2012, o 20:02

chomik fotele mam takie

( zdj z neta)

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Ag&dur=445
Krystian1986x
Czytacz

Postprzez chomik » 28 gru 2012, o 20:07

Opik , człowiek zadaje proste pytanie ...
Krystian1986x napisał(a):Orientujecie sie ile by kosztowalo przerobienie siedzien aby wygladaly lub byly chociaz wygodne jak w volvie 740 badz citroenie xm?

Jest taka możliwość

Krystian1986x napisał(a):ile taka usluga by kosztowala u tapicera?

około 200zł< wymiana gąbek , dołożenie gąbek pod swoje uznanie .

Krystian1986x napisał(a):mysle ze byloby to chyba na zasadzie dolozenia gabki i materialu na siedzenia aby ja jakoas ogarnac? ( tylko bez dennych odpowiedzi typu a po co , kup se citroena itp)

wystarczy aby tapiecer sciągnał wierzchnia czesc foteli , podmienił gąbki , dołożył pianki , gąbeczki itd .. Każdy tapecer wykona to bez problemu. Najprosciej bedzie podjechac do ogarnietego tapicera i powiedziec oco chodzi . A napewno coś wyczaruje . czasami wystarczy dokleic kawałek gąbki (1cm ) w danym miejscu gdzie jest ugniecione i jazda bedzie profi .

Opik niechce mi sie już pisać w 568 poście ...
10 zdań odpowiedzi ...
to lepiej pisać 20 stron poco , dlaczego , jaka pogoda .. i później trzeba szukać przez 30 stron odpowiedzi do konkretnego tematu którego szukamy .Nie tedy droga chyba . Na innych forach na których udzielam sie z dziedziny VAGa ... wchodze w temat z problemem i czytam 2-3 posty niżej i już mam odpowiedz , a do rozmów dlaczego poco , jakie ktoś ma zdanie na ten temat są inne posty do pogadania .
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB

Postprzez Opik » 28 gru 2012, o 20:08

Krystian1986x napisał(a):CHOMIK BRAWO!

Opik ... Ogarnij sie .... Każdy temat w którym bierzesz udział to 20 stron polemizacji , rozmów na temat .. dlaczego , poco itd ... Załóż sobie wątek

Dokladnie nie chyba tylko ja i Ty to zauwazylismy...

no Ty akurat tak siedzisz na forum że każdy temat masz przeczytany i możesz takie stwierdzenie rzucić ;)
Napisałem przynajmniej kilka przydatnych rzeczy w tym temacie:

- sama gąbka nie wystarczy jeżeli chcesz zmienić w większym stopniu kształt fotela
- takimi przeróbkami zajmuje się tapicer
- łatwiej będzie poszukać miękkich foteli od innej 3 drzwiówki

a fotele to masz chyba najgorsze z możliwych, więc nie dziwne że się na nie skarżysz ;)
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG

Postprzez MANIUNI » 28 gru 2012, o 20:23

Znalazłem rozwiązanie :!: :-) Kup sobie fotele z Passata b3 lub b4 mowa tu o przednich i wstaw do siebie, wchodzą p&p a komfort bardzo dobry ;-)
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez mkkay » 28 gru 2012, o 20:38

a ja mam welurowe z regulacją pod plecy, są o niebo wygodniejsze od zwykłych,
i nie każdy lubi np. twarde sportowe siedzenia,
ja mam problemy z kręgosłupem po wypadku na motocyklu i bardziej mi odpowiadają wygodne fotele
łączy nas marka, model , jesteśmy na forum żeby sobie pomagać bo o to chyba chodzi na forum, a czyjeś gusta to jego osobista sprawa .
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Postprzez MANIUNI » 28 gru 2012, o 21:17

Dobry pomysł z tymi lędźwiami, ale są rzadko spotykane, w passkach częściej i za dobre pieniądze. Musi kolega wybrać ;-)
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez mkkay » 28 gru 2012, o 21:55

wcale nie tak ciężko trafić, ja drapłem cały środek vento za śmieszne pieniądze :mrgreen:
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze