przewody w drzwiach od centralnego

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez iracz » 18 gru 2008, o 13:26

przeczytałem wiele postów na temat montowania centralnego zamka, np http://www.vwgolf.pl/?page_id=221 ale nie ma nic na temat jak zamontował koleś przewody w drzwiach, a dokładniej chodzi mi o wtyczke przewodów między drzwiami a karoserią. jeżeli sie normalnie przeprowadzi kabel to potem bedzie problem ze zdjęciem drzwi. W jaki sposób sie podpiąć pod tą wtyczke? ktoś ma jakiś pomysł??
iracz

Postprzez mani51 » 18 gru 2008, o 14:14

iracz, najlepiej zdobyć orginalne wiążki z wtyczkami te od środka auta a od strony drzwi w kostkę wepniesz pojedyncze kable zakończone małymi konektorkami typu męski i kable puścisz tą gumą a jak nie zdobędziesz wtyczki to od strony drzwi tak jak pisałem a po skręceniu kostki od środka samochodu popodpinasz pojedyncze kable zakończone konektorkami typu żeński bo te męskie będą tam w środku wystawały...zobacz jak wygląda ta złączka na słupku tylko od wewnątrz...tam są popodpinane kostki i jak wypniesz którąś to masz końcówki konektorków zamocowanych w całej tej okrągłej kostce z zewnątrz
mani51
Members

Postprzez iracz » 18 gru 2008, o 14:39

właśnie o to chodzi ze jest problem z tą wtyczką co idzie od drzwi,kable przeciągnąć to nie problem ale podpiąć własnie pod wtyczke
Od środka samochodu to też nie problem bo wpiąć sie bod tą kostke co już jest- jest na 8 styków a tylko dwa użyte na głośniki
iracz

Postprzez mani51 » 18 gru 2008, o 14:47

iracz napisał(a):problem z tą wtyczką co idzie od drzwi

jaki problem? zdejmujesz gumę i od tyłu w tą wtyczkę wciskasz kabel z konektorkiem męskim
mani51
Members

Postprzez iracz » 18 gru 2008, o 15:17

właśnie jest problem z konektorkiem męskim, nigdzie nie można kupić takich które by pasowały, w sklepach mozna kupić tylko "standardowe" które są za szereokie i nie pasują, można z czegoś to podebrać?orientujesz sie??
iracz

Postprzez mani51 » 18 gru 2008, o 18:10

ja kupiłem takie w sklepie. Tzn chyba takie bo kupowałem do tej złączki nad chłodnicą jak podpinałem halogeny...popytaj gdzieś o taką kostkę od drzwi albo o jakąś kostkę z tych okrągłych co są pod maską i z niej wyciągniesz kabelki z końcówkami i powpinasz tam gdzie trzeba u siebie

[ Dodano: 2008-12-18, 17:16 ]
http://konektor.net/index.php?id=wsuwki

najlepiej to te wsuwki blokowane

[ Dodano: 2008-12-18, 17:21 ]
a jak byś chciał więcej to tu masz 100 sztuk :mrgreen:
http://sklep.monster.pl/ProduktSzczegol ... warId=9486
mani51
Members

Postprzez iracz » 24 gru 2008, o 16:59

ja kupiłem wtyczke i gniazdo do radia, te z gniazda pasowały idealnie, a te z wtyczki nie za bardzo bo nie trzymały sie ale jakoś je tam upchałem...
Mam juz centralny w swoim golfie i migacze też migają przy otwieraniu i zamykaniu, nie takie trudne to jest i sie opłacało, za ok 100zł mam centralny na pilota :-D , co prawda tapicerka w prawych drzwiach nie dociska do drzwi i jest szczelina ale co tam....
Zostało mi jeszcze pociągnąć przewody na bagażnik i już bedzie wszystko:D:D:D
iracz

Postprzez Stefański » 28 gru 2008, o 23:36

Robiłem coś podobnego w swoim golfiku a dokładnie przeciągałem przewody głośników i również miałem problem z tą kostką. rozwiązałem to może mało profesjonalnie ale skutecznie. w tej białej okrągłej kostce jest mały otworek (do wężyka powietrza seryjnego centralnego zamka) i przez niego przeciągnełem sobie przewód a w gumie ukryłem konektor więc w razie czego zawsze możesz rozpiąć dwa przewody. Jak już pisałem to może mało fachowy sposób ale puki co u mnie działa.
Stefański
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze