Pytanie o kierę

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Pytanie o kierę

Postprzez mazzieh84 » 21 sie 2011, o 15:00

Witam, z racji tego że kiera zostanie jutro obszyta świeżą grubą skórką mam takie małe pytanie a nawet dwa:
1) Czy owa kiera siedzi na jakimś frezie?
2) Czy jest opcja ustawienia kiery na tym frezie czy pasuje tylko w jednej pozycji (mam ją lekko na lewo jadąc na wprost)?

Pozdrawiam;] Obrazek
mazzieh84
Badacz tematu

Pytanie o kierę

Postprzez garas1 » 21 sie 2011, o 15:13

Jest tam frez.
mazzieh84 napisał(a):mam ją lekko na lewo jadąc na wprost

a ruszałeś kierownicą ?? bo może masz źle ustawioną zbieżność kół i masz lekko przekrzywioną kierownicę
ja też maiłem lekko krzywa kierownicę przy jeździe na wprost pojechałem na zbieżność i po ustawieniu jest wszystko ok
garas1
Gaduła

Postprzez strzeliniasty » 21 sie 2011, o 15:19

garas1 napisał(a):Jest tam frez

frez? kierownica siedzi wieloklinie najlepiej zaznacz sobie jak byla usytowana stara kierownica i podobnie zaloz nowa skoro jest przekrecona lekko w lewo a utko nie sciaga ani nie scina ci opon to kiere dasz ze 2kliny w prawo i tak dalej i tak dalej
strzeliniasty
Members

Postprzez mazzieh84 » 21 sie 2011, o 15:22

strzeliniasty napisał(a):dasz ze 2kliny w prawo i tak dalej i tak dalej

O to chodzi, golf po ustawianiu zbieżności i kątach, nowe lacze, nowe fele, nic nie ściąga nic nie zcina, kiera jednak lekko w lewą jest, dobrze że da się na wieloklinie ustawić, Obawiałem się że nakłada się ją tylko w jednej pozycji. Dzięki za info

[ Dodano: 2011-08-22, 17:36 ]
Poszło bez najmniejszych problemów, faktycznie można skakać po ząbkach, kiera jeszcze nie obszyta ale była przymiarka, no i w końcu jest prosto :ok:
mazzieh84
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze