Pytanie o preparat do prania tapicerki w golferku

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Patryk7171 » 7 mar 2012, o 22:12

Witam. Napewno nie jedna osoba z was prała lub jak kto woli odświerzała tapicerke w w swoim golfie wiec mam pytanie macie jaks produkt ktory dobrze odświerza i utrzymuje zapach w samochodzie??? :-) u mnie jest taki dziwny zapach jak by kurzu czy cos w tym podobie nie umiem jakos go za bardzo określić. w aucie nie palono petów. :-)
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez thomasg » 7 mar 2012, o 22:23

Prałem w swoim i powiem Ci że najlepszy efekt jest przy ściągniętej tapicerce, z kanapami tyłu jest roboty niewiele, z przodem trzeba trochę powalczyć. Efekt wynagradza trud, jak ściągniesz materiał to warto lekko przetrzepać tyłek piankom et voilà . Miałem ładnie przez jakiś czas , póki nie zachciało mi się szczędzić grosza :mrgreen: i przewozić graty do remontu mieszkania. Wiosną robię powtórkę :hyhy: a cement i gipsy niech wożą sprzedawcy . Prałem zwykłym proszkiem, w wannie ze względu na druty w materiale . .czas schnięcia w słoneczny dzien to 3 godz po odwirowaniu.
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Postprzez Patryk7171 » 7 mar 2012, o 22:30

u mnie jest problem podobny tylko nie chce sciagać tapicerki tylko bezposrednio na nia polecacie cos ??? :-)
VWozidełko :)
Silniczek TDI 1Z.
Patryk7171
Czytacz

Postprzez Paweu » 7 mar 2012, o 23:00

wierz mi lepiej zdjąć tapicerkę i wyprać ręcznie...

Najpierw płukanie... potem w płynie do mycia naczyń... płukanie drugie.. pranie w płynie do płukania tkanin i potem koncowe płukanie...

u mnie pomogło .. ładnie pachniało i tapicerka stała się miła w dotyku ..
;] Także polecam ten zabieg. :ok:

próbowałem wcześniej różnymi środkami do prania na sucho.. ale kupa z włosem wychodziła.. tu jasna plama tu ciemniejsza.. także najlepiej jest zrobić to ręcznie.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez slavwek.ie » 8 mar 2012, o 09:13

Patryk7171 napisał(a):u mnie jest taki dziwny zapach jak by kurzu czy cos w tym podobie nie umiem jakos go za bardzo określić
Podnieś wykładzinę podłogową i wyciągnij podkłady filcowe, które tam są. Wysusz je porządnie a poprawi się zapach wewnątrz auta.
One są najczęściej skupiskiem wilgoci i smrodu w aucie.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

- - -

Powrót do Wnętrze