Rdzewiejąca podłoga

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Rdzewiejąca podłoga

Postprzez Kordi » 17 wrz 2013, o 21:01

Witam,

Mam problem z rdzewiejącą podłogą w okolicy korków. Czy ktoś orientuje się jaki może być koszt wspawania blachy w to miejsce? Jakiś rząd wielkości?

Pod kierowcą przyrdzewiały fragment podłogi oczyściłem Cortaniną nałożyłem żywice, włókno szklane i znów żywicę. Całość potraktowałem lakierem. Czy w waszej opinii to dobry sposób? Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie?

No i zasadnicze pytanie - co się stanie jak zgniją progi? Ma to jakiś wpływ na "sztywność" auta?
Kordi
Czytacz

Rdzewiejąca podłoga

Postprzez hanawald » 18 wrz 2013, o 06:37

żywica to jeden z pomysłow.lecz któtko trwały, podłoge w tych miejscach trzeba było zaspawac to znaczy kawałek blachy i przyspawać ją migomatem.a progi powinieneś wymienić popierwsze brzydko wygloda po drugie nie wymienisz koło w razie złapania gumy. ;-)
hanawald
Members

Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Kordi » 18 wrz 2013, o 07:03

Dzięku Hanavald! :)
kordi napisał(a):Czy ktoś orientuje się jaki może być koszt wspawania blachy w to miejsce? Jakiś rząd wielkości?
Kordi
Czytacz

Postprzez IntruZZ » 18 wrz 2013, o 14:28

u mojego znajomego wspawanie kilku kawałków blachy okolo 15x15 cm , trzech , do tego podkład + zabezpieczenie (które sam dowoził bo miał w garażu) a blacha była ze złomu, za robotę wziął 100 zł
IntruZZ
Czytacz

Postprzez Kordi » 19 wrz 2013, o 07:32

Dzieki Panowie za pomoc ;)
Kordi
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze