siemka
pany mam pilna sprawe
w piatek wyjezdzam na wczasy a dzisiaj pojawil sie problem z szyba w przednich lewych drzwiach (3d)
dzisiaj jechalem otworzylem okno dla przewiewu a pod domem chcac zamknac okno szyba sie zablokowala na wysokosci okolo 5cm od dolu wiec znowu ja opuscilem i znowu do gory i znowu 5cm i stoi wiec zabralem sie za rozbiorke boczku
zdjalem boczek i wypadla taka zielona plastikowa jakby klamerka cos trzymajaca ale nie wiem co.
pozniej wlaczylem guzik do gory i obserwujac prowadnice wszystko jest jak powinno - zadnych luzow czy blokad. zawolalem kuzyna przyjechal by mi pomoc. trzymal guzik do gory a ja rekami szybe podciagalem do gory. w pewnym momencie poczulem opor jakby cos ja blokowalo. jak podciagnalem szybe na prowadnice zarzucilem smar i opuscilem ja na dol zjechala jak ta lala ale do gory podjechala tylko do polowy i znowu w dol i do gory i tutaj zauwazylem ze linka prawa zakonczona przed silniczkiem sprezyna rusza sie na wszystkie strony
ma ktos jakis pomysl co to moze byc lub jak wyjac silniczek?? musze to przed wyjazdem zrobic bo jechac nad morze i nie moc otworzyc szyby to masakra
czerwone kolko - to co wypadlo
zielone - ten element lata nie wiem czy to ma byc jakos zahaczone czy zamontowane moze wypadlo i przez to mam problem