Skórzane fotele z Passata B4 do Golfa

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Schnaider » 26 kwi 2012, o 19:36

Witam,

Od jakiegoś czasu poszukuję czarnej tapicerki skórzanej do swojej Czarnej Perły.

Znalazłem taką aukcję skóry w bdb stanie z Passata B4.

Link do aukcji skóry B4

Stan jest bdb co widać na zdjeciach.
Pytanie tylko co trzeba zmienić (w fotelach i boczkach), żeby zestaw pasował do Golfa 3 i czy w ogóle jest warto się w to pakować.

Dzięki za pomoc.
Schnaider
Czytacz

Postprzez thomasg » 26 kwi 2012, o 20:27

poproś gościa żeby zmierzył rozstaw szyn i dokładne foto szyny, o ile się nie mylę to jest taki sam ( rozstaw) jak w mk3 , jeśli inny a szyna ta sama to łykaj, jesli szyna ma inny profil to niestety bedziesz musiał poprosić o ich odcięcie . Jako że to kombi to lekko nie będzie ci pasił tył ale da się przerobić , środkowe mocowanie niech ci tylko odkręci i da w komplecie do kanapy bo jest dłuższe.
był MÓJ DRAGOONGREEN jest Borówka VARIANT
thomasg
Gaduła

Re: Skórzane fotele z Passata B4 do Golfa

Postprzez K@mil » 26 kwi 2012, o 21:07

Schnaider napisał(a):Witam,

Od jakiegoś czasu poszukuję czarnej tapicerki skórzanej do swojej Czarnej Perły.

Znalazłem taką aukcję skóry w bdb stanie z Passata B4.

Link do aukcji skóry B4

Stan jest bdb co widać na zdjeciach.
Pytanie tylko co trzeba zmienić (w fotelach i boczkach), żeby zestaw pasował do Golfa 3 i czy w ogóle jest warto się w to pakować.

Dzięki za pomoc.

Z tego co pamietam jak mialem B4 to fotele przód są takie same :) Problem moze byc z tylna kanapą bo w pasku jest wieksza ;)

Boczki sa na 100proc inne (inny kształt)...
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez thomasg » 26 kwi 2012, o 22:08

nie tyle większa co zaczepy ( haki ) są trochę inne ( lekko szerzej rozstawione i jak się nie mylę to koło 1cm sa wyżej ) , środkowe (dolne) mocowanie kanapy jest dłuższe ( w kierunku kabiny ), pasowałem do siebie taką kanapę wersji gt z b4 i wsio siadało oprócz właśnie haków ( da się przerobić ) . Pozostałem przy podłokietniku z niej bo tapicerka mi nie pasiła. Skórkę łykaj i nie pytaj :-)
thomasg
Gaduła

Postprzez Schnaider » 27 kwi 2012, o 18:41

Skoro boczki są na pewno inne to poczekam na porządny zestaw do Golfa, żeby wszystko wyglądało jak fabryczne.

OK. Dzięki.
I oczywiście po punkcie
Schnaider
Czytacz

Postprzez thomasg » 28 kwi 2012, o 08:38

Schnaider napisał(a):Skoro boczki są na pewno inne

no napewno , jeśli zależy Ci na komplecie to pozostaje czekać na ori z mk3
thomasg
Gaduła

Postprzez MANIUNI » 3 maja 2012, o 09:29

Ja to przerabialem i wszystko mozna latwo i przyjemnie zrobic kupujesz sruby 2-3razy dluzsze od tych co sa wkrecone w karoserie w golfie w mocowaniu oparcia kanapy wkrecasz je i gora zalatwiona. co do dolu dol wchodzi spoko, ale jak masz dzielona kanape, to na metalu wkreconym w karoserie po srodku kanapy u dolu robisz wiertlem dziure po srodku miedzy stara, aby weszlo mocowanie z passka. cala filozofia. Co do foteli pasuje idealnie i nic nie trzeba robic. Czy to fotele z Passata B3 czy B4 pasuja idealnie. mocowanie kanapy siedzisk tez idealnie. Ale klopot pojawia sie dopiero wtedyy, gdy zalozy sie kanape z passata, bo jest wezsza niz od golfa i jest dziura po obu stronach na 5cm :lol: Jak pomoglem daj POMOGL, a tu masz link:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... a#p4629421
MANIUNI
Badacz tematu

Postprzez thomasg » 3 maja 2012, o 12:44

MANIUNI napisał(a):bo jest wezsza niz od golfa i jest dziura po obu stronach na 5cm

zawsze można dołożyć ori dokładki z takiej kanapy , po jednej na stronę . Leżą u mnie takowe z tym że czarne więc jakby ktoś był chętny to brać

Obrazek
Obrazek
thomasg
Gaduła

Postprzez MANIUNI » 3 maja 2012, o 17:50

NIe pasuja one
MANIUNI
Badacz tematu

- - - narożnik mały - ostrzałki ostry

Powrót do Wnętrze