Srodkowy pas bezpieczeństwa-montaż.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Acree » 28 lut 2012, o 13:16

Witam, tak sobie przeglądalam ostatnio swojego golfika 3D, 1992 ver. CL i zdałam sobie sprawę, że nie mam, przynajmniej z tego co widzialam, środkowego pasa z tyłu. O ile na codzień mi to nie przeszkadza bo nie mam dużej rodziny to jednak wolałabym go miec i móc w aucie faktycznie wozić te 5 osob, a nie 4. Nie martwcie się, nie bedzie szurał nadwoziem po ziemi :D
W związku z tym moje pytanie czy da się jakoś założyć środkowy pas do Golficjusza i jak taka procedura wyglada, jakie wiążą się z tym koszty, pomijając kupno samego pasa.
Na forum nic nie znalazlam, albo ja po prostu jestem ślepa, co w sumie jest calkiem prawdziwe : f.
Nie ukrywam, że moje doświadczenie z tym autem działa na zasadzie, że nie wiem dopóki sama tego nie zrobie więc oczekuje jakiś porad jak się z tym uporać. :)

Prosze powiedzcie mi jeszcze tylko jak wygląda kwestia prawna gdy wezmę tę 5ta osobę bez pasów bo nie mogę się doczytac w przepisach. : <
Acree
Czytacz

Postprzez GrZeChU91 » 28 lut 2012, o 13:21

Acree, montaz jest bardzo prosty.Napewno sa otwory pod kanapa na pasy.

Potrzebujesz to co zaznaczone kołkiem + oczywiscie srubki

Obrazek
GrZeChU91
Members

Postprzez Acree » 28 lut 2012, o 13:43

Czyli tak jak myslalam, nic wiecej poza biodrówką nie da się zamontować, a szkoda trochę bo jednak przy wiekszych predkościach czlowiek z nich i tak wyleci. Niemniej dzięki za obrazowy pogląd na sprawę. Będe wiedziała czego szukać. Dziękuje serdecznie : )
Acree
Czytacz

Postprzez GrZeChU91 » 28 lut 2012, o 13:45

Kiedys nie bylo pasow i kazdy mowil ze dobrze....
Tak sie mowi ze nie zawsze pasy bezpieczenstwa Cie uratuja.Ale moga Cie zabic....
Nmzc mysle ze koszt ok 50 zł....najlepiej poszukaj na szrocie moze bedzie gdzies jakas III i wykrecisz sobie...
GrZeChU91
Members

Postprzez Acree » 28 lut 2012, o 13:50

Ano wiadomo, że mogą. Każdy kij ma dwa końce, ale jednak skoro mogą być to lepiej żeby były chociażby po to by mandatu nie dostać. Sama osobiscie mam znajomego, który przezyl tylko dlatego ze go wyrzucilo z auta, ale przepisy to przepisy. W wiekszosci jednak sytuacji pasy ratują zdrowie, życie wiec nie trzeba ich nie lubić.
Zreszta ja wyznaje zasadę, że jak na kogoś jest czas to i w srebrnym mercedesie z 10ioma poduszkami i pasami zejdzie.

Szrotów mam kilka dobrych w okolicy więc myślę, że znajdę cos bez problemu.
Acree
Czytacz

Postprzez GrZeChU91 » 28 lut 2012, o 13:52

No to powodzenia :)
GrZeChU91
Members

Postprzez Acree » 29 lut 2012, o 14:56

Pas zamontowany, bardzo dziekuje za pomoc :)
Acree
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze