światłowody w panelu nawiewów.

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez strzeliniasty » 6 wrz 2011, o 07:49

killah, niewyrazne zdjecie tego swiatlowodu zrobiles i nie wiem o jakie wyciecie ci chodzi

odnosnie pajaczka jak chcesz ja mam jednego moge ci go wyslac bo mi i tak jest niepotrzebny

killah napisał(a):wg mnie jakbyś miał wersję bez klimy to "0" byłoby jak u mnie "na godzinie 5", a Ty masz na g. 10. Prawdopodobnie ktoś przed Tobą mógł już wymieniać panel nawiewu.

a mi sie wydaje ze wszystkie swiatlowody czy z klima czy bez sa takie same bo jak masz z klima to 0 jest na godz 10 a jak klimy nie masz to na godz 5 ale w klimie jest napisz AIRcondition a bez klimy musi byc podswietlone cale kolko nawiewu wiec sa takie same
strzeliniasty
Members

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 11:10

strzeliniasty napisał(a):killah, niewyrazne zdjecie tego swiatlowodu zrobiles i nie wiem o jakie wyciecie ci chodzi

odnosnie pajaczka jak chcesz ja mam jednego moge ci go wyslac bo mi i tak jest niepotrzebny

killah napisał(a):wg mnie jakbyś miał wersję bez klimy to "0" byłoby jak u mnie "na godzinie 5", a Ty masz na g. 10. Prawdopodobnie ktoś przed Tobą mógł już wymieniać panel nawiewu.

a mi sie wydaje ze wszystkie swiatlowody czy z klima czy bez sa takie same bo jak masz z klima to 0 jest na godz 10 a jak klimy nie masz to na godz 5 ale w klimie jest napisz AIRcondition a bez klimy musi byc podswietlone cale kolko nawiewu wiec sa takie same

chodzi mi o to że miejscu gdzie jest 0 jest łuk i światłowód tam nie dolega
killah

Postprzez swatu » 6 wrz 2011, o 20:44

killah ,z tego co pamietam do zestawów które były do kupienia na forum a terraz na allegro ,sprzedawca dodawała w gratisie taka biala tasme izolacyjna ktora niby rozprasza swiatlo na tych swiatłowodach ja u siebie wszystkie te plastikowe swiatłowody mam ta tasma oklejone i kazda ikonka mi swieci.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez czaro » 6 wrz 2011, o 20:46

Ja mam tak samo jak swatu. Też miałem tą taśmę i z nią chyba chodzi o to żeby światło nie szło tam gdzie nie trzeba tylko w wybrane miejsca- ikony.
czaro
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 20:49

chłopaki ale teraz naprawdę już to świeci dobrze i nawet nie było by fajnie jakby świeciło mocniej bo by rozpraszało. Tylko ja nie rozumiem dlaczego nad 0 światłowód ma dziwny łuk (odstaje w tym miejscu od plastiku, wygięcie ku górze). Potem znowu dolega do plastiku i idzie dalej normalnie i wszystko jest dobrze oświetlone prócz tego głupiego 0.. Światłowód wyboru szyba,deska,nogi nie ma takich wygięć i wszystko dobrze świeci.
killah

Postprzez krystek.l » 7 wrz 2011, o 10:43

co do tego łuku na światłowodzie po lewej stronie to u siebie miałem tak samo... i z tego co sobie wmówiłem :hyhy: to zrobili sobie to dlatego że się im już nie mieściło po boku i chaczyło o obudowę i nie szło tego włożyć i skręcić :cwaniak: Bynajmniej u siebie tak zaobserwowałem to...

a ta taśma to może i być czarna izolacyjna do kabli... w tym interesie chodzi o to że jak żarówka daje źródło swiatła to rozproszenie tego światła przez światłowód, to nie traci go po bokach gdzieś z tyłu ( z drugiej strony panelu) tylko daje go od naszej strony i wzmacnia tym samym go z każdej strony...
i dlatego sobie lepiej to świeci niż bez :super:
krystek.l

Postprzez killah » 7 wrz 2011, o 11:46

krystek.l napisał(a):co do tego łuku na światłowodzie po lewej stronie to u siebie miałem tak samo... i z tego co sobie wmówiłem :hyhy: to zrobili sobie to dlatego że się im już nie mieściło po boku i chaczyło o obudowę i nie szło tego włożyć i skręcić :cwaniak: Bynajmniej u siebie tak zaobserwowałem to...

a ta taśma to może i być czarna izolacyjna do kabli... w tym interesie chodzi o to że jak żarówka daje źródło swiatła to rozproszenie tego światła przez światłowód, to nie traci go po bokach gdzieś z tyłu ( z drugiej strony panelu) tylko daje go od naszej strony i wzmacnia tym samym go z każdej strony...

no ale kolega strzeliniasty nie ma takiego łuku na swoim..
killah

Postprzez krystek.l » 7 wrz 2011, o 11:47

hmmm czyli co robili 2 modele od widzi mi się?? :zdziwko:
krystek.l

Postprzez killah » 7 wrz 2011, o 14:23

krystek.l napisał(a):

no nie wiem. zakleiłem całość i nic z tego nie wyszło. poprawa 0wa.. spróbuję jeszcze jakimś sreberkiem to zrobić co by odbijało światło

tymczasem zrobiłem prosty tuning środkowego pokrętła by ten czubek nie świecił jaśniej niż te po bokach.
Obrazek Obrazek

proste a diabelsko skuteczne.. 30 warstw taśmy klejącej poprawiło fabrykę. Powalczę jeszcze z tym 0 ale pewnie bez zmiany światłowodu się nie obędzie.

[ Dodano: 2011-09-07, 16:44 ]
Update

ObrazekObrazekObrazekObrazek

jak widać na fotach okleiłem sreberkiem miejsca piktogramów oraz 0 + napis air condition. Może na focie tego nie widać ale znacząco polepszyło się oświetlenie wszystkich ikonek na prawym pokrętle a na lewym 0 i napis air condition są już lepiej widoczne. Jednak 0 nigdy nie będzie dobrze świecić póki nie znajdę lepszego światłowodu. Napis air conditon to wiadomo.. fabryka tutaj się nie postarała i tutaj się cudów nie zdziała. Ogólnie wszystko prezentuje się lepiej niż na fotach a teraz odpuszczam sobie już to do czasu aż znajdę taki światłowód jaki ma strzeliniasty.

pzdr.
killah

Postprzez michalr1986 » 7 wrz 2011, o 17:30

a ja dla odmiany koledzy okleiłem całe światłowody od zewnetrznej strony tasma izolacyjną i szczerze wielkiem zmiany to nie ma. jutro wstawie fotki mojej roboty
michalr1986
Czytacz

Postprzez killah » 7 wrz 2011, o 17:41

michalr1986 napisał(a):a ja dla odmiany koledzy okleiłem całe światłowody od zewnetrznej strony tasma izolacyjną i szczerze wielkiem zmiany to nie ma. jutro wstawie fotki mojej roboty

też oklejałem taśmą i nic to nie dało. Sreberko jednak pomogło i to bardzo.
killah

Postprzez strzeliniasty » 8 wrz 2011, o 10:13

killah, u mnie 0 i AIRcondition tez lipnie swieca w weekend postaram sie cos pomodzic i jak sie uda to napisze co i jak
strzeliniasty
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Wnętrze