świst

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

świst

Postprzez scyzormks » 18 cze 2012, o 08:48

witam ostatnio wymieniłem filterek kabiny a także przesmarowałem prowadnice szyberdachu i od tamtego czasu jadąc powyzej 50 km/h słychac swist. na początku myślałem że to z nagrzewnicy jednak gdy lekko uchylę szyberdach świst znika. nie wiem czy to przez ten smar coś nie styka czy przez filterek??
scyzormks
Gaduła

świst

Postprzez Betkot » 18 cze 2012, o 12:22

Kolego najprawdopodobniej musisz ustawić szyber bo jak zamkniesz do końca to za nisko opada i pęd powietrza wpada przez szyber pod dach. :-)
Betkot
Berbeć

Postprzez scyzormks » 18 cze 2012, o 12:26

Na czym to ustawienie ma niby polegac? Wizualnie zamyka sie prawidłowo tak jak zawsze.
scyzormks
Gaduła

Postprzez Betkot » 18 cze 2012, o 12:34

A czy nie jest tak że po zamknięciu od zewnątrz szyba szyberdachu jest niżej niż reszta dachu ?
Ustawić można od środka. Trzeba odsunąć takie plastiki po których suwa się zasuwa szyberdachu ta koloru wnętrza i poszukać śruby (gwiazdki) , (prawdopodobnie tylko te z tyłu szybera) popuścić je i unieść delikatnie samą szybe wyżej niż jest teraz.
Betkot
Berbeć

Postprzez scyzormks » 18 cze 2012, o 12:43

ok pokombinuje ale mysle ze to nie bedzie to... Poki nie posmarowałem prowadnic to tak sie nie działo a nagle sama szyba sie nie mogła opuscic. Uprzedzam pytanie po tym zdarzeniu z prowadnic usunałem ten smar w spreyu.
Swist słychac w przedniej czesci od strony pasazera...

Zaraz pojde do garzau i bde kombinował i napisze czy to to
scyzormks
Gaduła

- - -

Powrót do Wnętrze