Tluczacy sie szyberdach

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Tluczacy sie szyberdach

Postprzez kzk7652 » 1 lis 2011, o 10:15

Witam mam taki problem ponieważ za bardzo nie wiem o co chodzi ponieważ przy jedzie na wertepach tucze mi się szyber a konkretnie to nie on a jego zasłonka dźwięki są takie jak by tam był jakiś gruz ze szkłem co może być tego przyczyna zaznaczam ze nie mam gumy czy plastiku po odsłonięciu zasłony do tylu i widzę prowadnice szyberdachu apropo szyber dach tez się nie otwiera tylko lekko uchyla (silniczki działają) do góry zna ktoś kogoś w okolicach Wrocka co by to zrobił chyba ze jest to coś w miarę nie skomplikowanego pozdro
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

Tluczacy sie szyberdach

Postprzez prezesik » 1 lis 2011, o 11:13

Jak widac prowadnice to napewno odczepila sie rynienka, jest ona zaczepiona po bokach na zatrzaski, ogolnie oslania ona boki i tyl szybra. Prawdopodobnie wsunela sie w tyl.
Moze byc jeszcze luzna wiazka elektryczna od szybra nad podsufitowka, jest ona przyklejona jakimis tasmami, jak sie odklei to potrafi tak pukac.
prezesik
Members

Postprzez kzk7652 » 1 lis 2011, o 14:20

tak mam odczepilo sie z zatrzaskow ladnie to tluklo a teraz by to zalorzyc to trzeba cala podsufitke sciagac czy dam rade bez ? gdzie sa te zatrzaski ?

[ Dodano: 2011-11-01, 13:46 ]
ok znalazlem te zatrzaski ale mam z lewej strony jednego ulamanego co teraz ? Moze to wlasnie on gdzies tam wpadl i blokuje mi szyber bo to wlasnie z tej stromy sie uchyla ale niechce domknac musze recznie prowadnica dopchnac a szyber wogogole niechce calkiem sie otworzyc
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

Postprzez MTi » 13 lis 2011, o 02:37

kzk7652 napisał(a):Moze to wlasnie on gdzies tam wpadl i blokuje mi szyber bo to wlasnie z tej stromy sie uchyla ale niechce domknac musze recznie prowadnica dopchnac a szyber wogogole niechce calkiem sie otworzyc

Prowadnica niestety .. Psyyk. ... ( poszła ) idzie ja naprawić domowymi sposobami ( http://www.vwgolf.pl/porady/naprawa-szy ... acie-b3b4/ ) ale niesie to za sobą .. ściąganie całej pod-sufitki ) nie wiem co inni o tym pomyślą.. ale możne masz śruby od szyberdachu luźne ?
Bynajmniej u mnie gdy wyciągałem całość .. były one naprawdę b.słabo przykręcone.. [ 2 poszły ręką xD ]
MTi
Badacz tematu

Postprzez kzk7652 » 14 lis 2011, o 19:20

nie nie to była ta rynienka byla odczepiona z tylu i się tłukła o dach thx prezesik a zatrzask i tak mam ułamany prawy prowadnice będę musiał kupić ale to na wiosnę pyzatym pozostaje mi zrobienie tego szyberu bo sie uchyla tylko a nie wysuwa
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze