Najtańszy sposób... wszystkie miejsca styku plastiku z metalem potraktować silikonem w sprayu.
Właśnie tak zrobiłem i jak do tej pory jest ok
Moderator: Moderator
Marsal napisał(a):Czy wszystkie spinki mocujące tapicerkę (boczek drzwiowy) są takie same tzn takie jak tu:
http://allegro.pl/spinka-wew-tapicerki- ... 51864.html
U mnie wszystkie są właśnie takie poza jedną tą najbliżej rygielka. Czy ta jedna ma być inna czy taka jak pozostałe tj taka jak w linku?
gello1 napisał(a):ta jedna ma być inna z takim gwintem co się nakręca na niego koncówkę
Nowal napisał(a):Ja znalazłem juz sposób na wszystko.
Trzeszcząca tapicerka:
-kupic 3mb pianki pod panele cena: 2,5mb(jeszcze zostanie) przykleić najpierw na blache a pozniej ta ori pianke, jezeli ktos nie ma to kupic wiecej gąbki i dac jej nawet potrójnie. Następna operacja to rozkręcenie boczków tj, kieszeni i rączki. Podłozyc wycięte z gumolitu podkładki pod śrubki i zrkęcić wszystko mocno razem. Można jeszcze kupić klej i wykleić tą samą gabką sam boczek. Po tym boczki mi przestały trzeszczeć a jak zamykam drzwi to nie ma juz takiego walnięcia, zamyka sie jak w wspomnianym wczesniej BMW czy mercedesie. Sprawdźcie jeszcze stan zapinek, jezeli sa juz wyrobione to kupcie nowe koszt.3zł szt.
Trzeszcząca szyba: Rozkręćcie boczki i sprawdzcie czy szyba nie dotyka do dna tej łapy, jeżeli tak to rozkręćcie łape podnieście lekko szybe i podłóżcie podkładke z gumolitu lub czegos podobnego. Opuśćcie szybe i dokręccie z czuciem zeby nie pękła czasem. Po tym zabiegu juz mi nie trzeszczy, a trzeszczała przewaznie przy uchylonej szybie.
Drgania drzwi:
Rozkręćcie boczki i na cięgno od rygielka i cięgno od otwierania drzwi dajnie koszulki termokurczliwe, następie jeśli macie szyby z korbą to podłóżnie grubą gąbke pod pancerz linki jest on na środku drzwi w góze(nie da sie go zobaczyc trzeba ręką wyczuć). Ja jeszcze pod prowadnice drzwi dałem gumowe podkładki i dokręciłem mocno, bo tez troszke się trzęsły.
Najlepiej wszystko sprawdzić i robić przy dobrej muzie z basem wtedy dorbze słychać co się trzęsie.
Takie patenty zastosowałem w reszcie wnętrza. Czołgałem sie wszęgdzie i stukałem ręką jak coś dawało głos to śrubokręt i jazda, kupiłem pianki i podkładałem, od tej pory to całkiem inna jazda. Teraz wymienie tuleje tylnej belki bo sie trzaskały i mam nadzieje ze w aucie nastanie kompletna cisza
Dodatkowo mozecie kupić w castoramie pare metrów uszczelki do okien, dobra sprawa jezeli nie che nam sie bawić w taśmy dwustronne.
Miłej pracy, mam nadzieje ze wam tez pomoże ja teraz moge słuchać głosniej muzy bo wczesniej to wszystko się trzęsło
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 49 gości