urwana linka fotela

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

urwana linka fotela

Postprzez arkadiuszk112 » 25 maja 2009, o 14:33

witam co mam zrobic w moim mk III urwala sie linka fotela kierowcy i sie nie odchyla:( chodzi o ta linke kolo tunelu i nie urwala sie na brzegu tylko gdzies w srodku a tapicerki ni9e chce rwac bo sensu nie ma :| pomozcie:)

[ Dodano: 2009-05-25, 14:33 ]
prosze:)
arkadiuszk112
Czytacz

urwana linka fotela

Postprzez Leito » 25 maja 2009, o 20:00

Musisz zdjąć tapicerkę ze siedzenia. Tu masz instrukcję, którą zamieścił kolega pawel601

Kod: Zaznacz cały
Jasne :)

Sprzęt potrzebny:

- kombinerki
- wkrętak (srubokręt) krzyżowy i płaski
- chęci
- czas :D
- piwko

Zaczynamy..

Najpierw wymontowujesz siedzenie przednie gdzies na bok do garazu albo...
Pózniej sciagasz zagłówki ( zagłówki rozbiera sie poprzez rozpięcie takich 2 plastików musisz sam spróbowac sa na zasadzie jakby zapięcia. Rozpiełes... sciagasz pkrowiec..

Przejdzmy teraz do oparcia...

Na dole siedzenia ( oparcia) za takie blaszki (4 sztuki) zagiete i one trzymaja pokrowiec odginasz sciagasz... jesli masz wersje 3 drzwiową musisz odkrecić taka srubke na srubokręt krzyzowy trzyma ten plastik przy rączce otwierania siedzenia... moze byc zasepiony zaśpelka która poprostu wysuwasz..

Podnosisz pokrowiec do góry... az do momentu kiedy zobaczysz ze z tyłu trzymaja 3 druty druty odginasz .. nasepnie podsuwasz pokrowce wyzej.. teraz tyrzymaja te 2 czarne plastiki od zagłówków... Musisz włozyć reke od spodu i scisnąc 2 palcami bo to taka jakby e:żabka jest rozchylna) i wychodzi do góry trzeba troche sie pomeczyc przy tym ale jest ok.

no i sciagasz pokrowiec :)

z Dołem siedziska podobnie odginasz 2 druciki sa przymocowane do siedziska i 2 takie same blaszki zagiete .. z tyłu siedzenia jest podobny plastik jak w tych zagłówkach na zasadzie zatrzasku.. sciagasz pokrowiec i pózniej trzymaja 4 druty sciagasz druty i masz pokrowiec sciagniety od i cała filozofia :) z tylnymi siedzeniami łatwiej

Montaż to samo tylko od tyłu :D pozdrawiam

Jakby co to pytaj :)
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 25 maja 2009, o 21:54

Pozwolę sobie dopisać własne doświadczenie. Robiłem to w GTI ze zwykłymi fotelami. wyciąganie fotela oraz ściąganie zagłówków jest niekonieczne. Wystarczy wejść za fotel na kanapę, pochylić trochę fotel w przód i przesunąć go maksymalnie w przód dla wygody - to już zapewnia wystarczające miejsce do pracy. Po odgięciu z tyłu blaszek na dole obicie oparcia da się wywinąć na tyle ku górze, żeby był dostęp do całego mechanizmu (przynajmniej w tych fotelach co to robiłem). Linkę można posztukować, zależy jak się urwała, albo zamówić - koło mnie przyjmują takie zamówienia w sklepie za ok. 20 zeta.
pablomed
Members

Postprzez arkadiuszk112 » 1 cze 2009, o 15:04

dziekuje bardzoo :)

[ Dodano: 2009-06-01, 15:07 ]
Leito, ale po co mam do, siedziska sciagac jak linka jest na oparciu ?;>
arkadiuszk112
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze