wiązki w podsufitce

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez _hanusek_ » 16 kwi 2012, o 15:49

swatu napisał(a):lampki mam od passata b5 zrobiłem sobie szablon i wychodzi na to ze otwór montazowy to prostokąt 8,5x2,7cm lampka wtedy wchodzi na wcisk

kolego wlasnie w sobote zrobilem takie cos u siebie ;)
lampki z golfa IV zamontowalem zaraz obok uchwytu... tam jest miejsce na lampke... gdy pojdziesz blizej do srodka mozesz natrafic na odplyw z szyber dachu... jakbys byl zainteresowany moge podeslac zdjecia... teraz bardzo ladnie swieci i tak jak chcialem wlacznik 3-stopniowy;) czyli wlacza sie przy otwarciu drzwi >> moge wlaczyc go gdy drzwi zmakniete lub calkowicie wylaczyc ;) lampki z golfa IV super sie prezentuja ;))

a prad bralem z słupka z kostki z szyb elektrycznych... jest lepiej niz ciagnac kabel az do podsufitki :)

[ Dodano: 2012-04-16, 14:53 ]
michael.golf napisał(a):udało mi się dzisiaj dodac zdjęcia więc dodam może komuś się przydadzą.
oryginalnie takie lampki z vento są w tych miejscach.

lampki bardzo male wiec chyba efektu jako takiego nie ma... moim zdaniem szkoda sie tyle meczyc zeby takie malutkie zakladac ;)) no ale kazdy ma inny gust ;)

pozdrawiam serdecznie
_hanusek_
Czytacz

Postprzez swatu » 17 kwi 2012, o 20:30

_hanusek_ napisał(a):jakbys byl zainteresowany moge podeslac zdjecia..
daj tutaj foto :ok:
_hanusek_ napisał(a):a prad bralem z słupka z kostki z szyb elektrycznych
u mnie nie ma elektryki w drzwiach.
michael.golf napisał(a):zakładałeś panel na nawiewy indiglo
jak on świeci ? warty jest zakupu ?
naprawde warto ,zdecydowanie lepeij swieci niz ten pajaczek ,jedyna wada to nie swiecace ,pokretła ale wiadomo o co kaman :)
tak to u mnie wyglada
Obrazek
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez _hanusek_ » 17 kwi 2012, o 21:23

troche slaba jakosc ale tak to wyglada jak swieci...

Obrazek

Obrazek

a tu moje plany na nastepny tydzien::)) na zdjeciach prowizorka ale jak sie wam to widzi na czterech drzwiach? ;)

Obrazek

Obrazek
_hanusek_
Czytacz

Postprzez PiJey88 » 18 kwi 2012, o 08:45

_hanusek_, jak w Meśku S :hyhy:
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez variant yacht » 18 kwi 2012, o 08:56

swatu napisał(a):lampki mam od passata b5 zrobiłem sobie szablon i wychodzi na to ze otwór montazowy to prostokąt 8,5x2,7cm lampka wtedy wchodzi na wcisk
zajrzyj do mojego tematu, jak masz szyber to tak mozesz sobie je zalozyc, w innych miejscach malo co bedzie oswietlac badz ze wzgledu na ksztalt lampki nie bedzie pasowac....bezpiecznik nie jest potrzebny to prawie zerowe obciazenie, jesli zakladasz lampki od b5 to polecam ledowe wkladki lampek od tomnik, daje to naprawde duzo swiatla i sa idealnie spasowane do tych lampek.....

[ Dodano: 2012-04-18, 08:01 ]
u:
zakładałeś panel na nawiewy indiglo
jak on świeci ? warty jest zakupu ?[/quote] tylko indiglo swieci tak jak trzeba, popatrz w moj temat, na zegarach i panelu nawiewow jest indiglo....diody juz byly i nawet najbardziej wymyslne zestawy nie podswietla tego prawidlowo, tylko galki pokretel podswietlilem diodami, niestety zeby wszystkie swiecily na czerwono wymaga to wymiany jednego ze swiatlowodow pokretla ktory jest zielony.... zdjecia w moim temacie,zapraszam
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez swatu » 18 kwi 2012, o 12:24

z tym sie zgodze ze w indiglo pokretła sie nie swieca,mozna to poprawic montujac diody,a co do koloru to wyczytałem ze wystarczy pomalowac lakierem fluorescencyjnym miejsce w którym ma byc czerwien.

[ Dodano: 2012-04-18, 11:25 ]
variant yacht napisał(a):jak masz szyber to tak mozesz sobie je zalozyc, w innych miejscach malo co bedzie oswietlac badz ze wzgledu na ksztalt lampki nie bedzie pasowac.
a w tym miejscu co ty masz lampki ,nie ma jakis kabli ,czy tez kanalików odpływowych.Moge bez obaw wycinac dziury?
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez variant yacht » 18 kwi 2012, o 13:39

swatu napisał(a):z tym sie zgodze ze w indiglo pokretła sie nie swieca,mozna to poprawic montujac diody,a co do koloru to wyczytałem ze wystarczy pomalowac lakierem fluorescencyjnym miejsce w którym ma byc czerwien.

[ Dodano: 2012-04-18, 11:25 ]
variant yacht napisał(a):jak masz szyber to tak mozesz sobie je zalozyc, w innych miejscach malo co bedzie oswietlac badz ze wzgledu na ksztalt lampki nie bedzie pasowac.
a w tym miejscu co ty masz lampki ,nie ma jakis kabli ,czy tez kanalików odpływowych.Moge bez obaw wycinac dziury?
malowanie flurescencyjnym ( i dlaczego akurat takim?) nic nie da swiatlowod jest zielony , niestety bez wymiany na bezbarwny sie nie obejdzie.... nie w tych miejscach nie ma odplywow, jest juz poza szynami dachu , sufit jest płaski i swieci dokladnie nad kolanami pasazera :-)Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - - kamerzysta gdynia

Powrót do Wnętrze