Wilgoć

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wilgoć

Postprzez Ryba_Pl » 28 lis 2010, o 20:48

Witam. Temat był poruszany "Użyłem opcji szukaj" i znalazłem ale chce przedstawić swój problem, bo nie mam już siły. A więc tak drodzy koledzy mam wilgoć z tyłu za pasażerem na podłodze. Mata wygłuszająca została wyciągnięta( strasznie mokra) i zaślepki poszarpane i zardzewiałe do okoła. Wysuszyłem farelkom i posmarowałem silikonem. Mam szyber u siebie i wszyscy mi mówią że któryś ze spływów jest zatkany i może ściekać. Jestem zdruzgotany i zdołowany. Proszę o pomoc z góry podziękował. Pozdrawiam.
Ryba_Pl
Czytacz

Wilgoć

Postprzez trollu » 28 lis 2010, o 22:05

odpływy w szybrze masz z przodu na rogach. otwórz szyber i sprawdź. możesz wlać trochę wody na rynienkę która jest dookoła szybra. odpływy kończą się koło zawiasów drzwi w przednim słupku. jak wlejesz wodę i zobaczysz że wydostaje się z odpływu to jest drożny. jak wygląda dach przy szybrze? podobno często wybrzusza się za szybrem, przynajmniej w cordobach I, przez co uszczelka źle przylega.
a jak korki w podłodze? twardo siedzi czy ma luz?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Ryba_Pl » 28 lis 2010, o 22:15

A więc tak szyber od strony kierowcy ma luz na prowadnicach i jak zamkniesz go do końca to przód trochę wystaje a tył za bardzo się chowa(działa góra dół).
A co do korków to twardo siedzą ale są poszarpane i je zasylikonowałem (2 szt w podłodze). Wczoraj to zrobiłem i zobaczymy czy da jakieś skutki. A a jak by to się działo z winy szybra to wydaje mi się że by jakaś plama na podsufitce była a niema sufit jest oki.
Ryba_Pl
Czytacz

Postprzez darkker » 4 gru 2010, o 01:51

odpływy od szybra są 4 dwa z przodu i dwa z tyłu. idą zaraz przy dachu i wychodzą za tylnimi nadkolami. silikon od wewnatrz moze ci nie wiele dać posmaruj od strony podwozia.Zapewne wkoło korków masz odłarząca konserwacje , jak tak to zerwij ją. Najlepiej jednak ( tak mi się wydaje) jak bys te korki wogóle zlikwidował, zaspawał kawałkiem blaszki i założył nowa konserwacje. Skoro są obrdzewiałe to raczej tamtędy ci puszcza.

[ Dodano: 2010-12-09, 17:00 ]
wczoraj musiałem ściągnąć pierwszy tłumik bo mi rura sie oberwała :cry: . Kiedy odkręcałem podporę tego tłumika (przykręcona na 4 śruby) to dwie urwałem i .... pojawiły sie dziury :zly: :cry: . sadząc po kształcie podwozia właśnie one sa pod nogami pasażera. może tak też jest u ciebie????
darkker
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze