wilgoc w środku czy to mozliwe ?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez robertd21 » 26 lis 2008, o 21:36

Witam mam problem ostatnio zajrzałem z ciekawości do zapasowego koła i zauwazyłem że jest całe mokre jak je podniosłem to tam tez było mokro no tak wilgotno a w samym bagazniku sucho tylko w tym schowku na zapasowe koło zbiera sie straszna wilgoć co to moze byc?
robertd21
Berbeć

Postprzez swatu » 26 lis 2008, o 22:30

U mnie np.wina zbierania sie wody było nieszczelne jedno z nadkoli ,pomogł silikon
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mietek » 26 lis 2008, o 23:19

pewnie ci sie nalewa jakos i scieka tam bo najnizszy punkt w bagarzniku od spodu raczej ci sie nienaleje pod gorke nieplynie woda raczej chyba ze ostro po kaluzach smigales to mozliwe ze zacieklo wyciagnij kolo wyczysc tam i wytzyj do sucha a potem potestuj lej woda na golfa i kuknieszjak sie naleje czyli nieszczelna jakas uszczelka jesli nic to znaczy ze po kaluzach jak jezdzisz to sie nalewa moze przerdzewiala ci zdeka podloga tez moze byc
mietek
Badacz tematu

Postprzez pogo84 » 26 lis 2008, o 23:20

przeszkadza Ci az tak bardzo tak wilgoc?
pogo84
Badacz tematu

Postprzez morsdicti » 26 lis 2008, o 23:23

A ja mam takie pytanie często otwierasz klape bagażnika np: po deszczu w deszcz czy jak zalega na niej śnieg szczególnie teraz ? .... bo ja mialem wlaściwie to mam ten sam problem ... to nie jest żadna nieszczelność po prostu jak ją otwierasz wszystko spływa odpływami .. powinno popłynąc po lampie na podłoge u mnie niestety lampy są ze starości odkształcone (ten czarny plastik przytrzymujący je do nadwozia) i leci pod nie ... i dokładnie w to miejsce jak mówisz ... pod koło zapasowe :) ja uszczelniłem silikonem te lampy i juz po problemie specjalnie otwieram klape jak jest pokryta rosą wilgocią i czekam aż spłynie , problem zniknął :)
morsdicti
Members

Postprzez Allwall » 27 lis 2008, o 17:53

pewnie po szczelinach między lampami leci, odkręć lampy, wytnij nową gąbke z np starej karimaty przykręć i masz sucho w bagażniku :ok:
Allwall

Postprzez robertd21 » 27 lis 2008, o 21:40

ok spoko sprawdze wszystko co mi doradzacie dzieki bardzo jak sprawdze to dam znać co to tak naprawdę było tylko dziwi mnie to ze w bagazniku mam sucho a w kole zapasowym mokro ...............
robertd21
Berbeć

Postprzez Allwall » 28 lis 2008, o 23:27

nie ma raczej innej opcji zeby lecialo z innego miejsca :D
Allwall

- - -

Powrót do Wnętrze