no ale tu nie ma co robić zdjęć bo kanału i tak nie widać
najprostrze rozwiązanie nalej wody na podszybie .... nie bój sie nic nie zalejesz one od tego jest żeby lała się po nim woda ... i zobacz czy uchodzi (powinna zejść w przeciągu paru sekund ..) czy stoi i zalega
Jak masz chude dłonie to ręką wyczujesz gdzie jest kanał odpływowy, inaczej trzeba zdjąć podszybie odpinając "spinki" plastikowe (dociskasz i kręcisz jak śrubę, albo niektóre wersję ... odciągasz łeb śrubokrętem do góry i wtedy kręcisz, ciskaj z wyczuciem bo pęknie szyba
)
Ja pewien czas jeździłem z kawałkiem papieru wepchniętym w nawiew na nogi pasażera żeby sprawdzić czy woda dalej nie wylatuje tamtędy ...
a to że Ci parują szyby to oczywiście od tego że jest woda w środku, od tego że filtr jest brudny tłusty i zamoczony, oraz możesz mieć nieszczelną szybę .... wsadź przed przednią szybe od środka kartkę papieru na noc albo na deszcz i zobacz czy nie zamoknie .... u mnie jak jest deszcz do zbiera się od środka na szybie para.... intensywnie dość ... przypuszczam że jest ze starości neiszczelna szyba