Woda u pasażera i za pasażerem

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Leito » 26 cze 2009, o 15:20

mipi napisał(a):Witam
mam ten sam problem ale od strony kierowcy problem pojawił się po ostatnich obfitych opadach próbowałem zlokalizować z którego miejsca to leci lecz żadnych śladów niema.
Drógi problem to zacieka w bagażiku uszczelniłem lampy była przerwana uszczelka no i znowu zacieka.
POMOCY BO STRASZNIE PARUJĄ SZYBY.

Masz szyberdach? Jeśli tak to zobacz kanaliki odprowadzające wodę z szyberdachu. Ten temat był już wałkowany na forum kilkakrotnie ;)
Leito
Members

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Ramze$ » 26 cze 2009, o 16:22

Co do parowania szyb, moża profilaktycznie filtr kabinowy wymienic jak stary.
Ramze$
Czytacz

Postprzez morsdicti » 26 cze 2009, o 16:53

a pokarz mi golfa w którym woda do bagażnika nie leci :) ? po to są tam te kanaliki zrobione i odpływy żeby nie stała woda ... ja tez mam uszczelnione lampy ale to nic nie pomaga dalej woda leci pod kołem zapasowym i przez odpływ na zewnątrz ... od tego szyby nie parują na pewno. Co innego jak leci do kabiny do wnętrza .... ja nie radze wymieniać filtra zanim nie zlokalizujesz skąd ta woda bo może dostaje się przez filtr i zepsujesz nowy (jak raz zamoknie to już do wyrzucenia te po 20zl filtrony)
morsdicti
Members

Postprzez adziok09 » 26 cze 2009, o 18:49

zrobiłem kilka zdjęć ale nie wiem co mam odetkać Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
adziok09
Badacz tematu

Postprzez morsdicti » 26 cze 2009, o 18:58

http://www.golf3.pl/topics6/zalegajaca- ... t12672.htm

o tu masz napisane

Filtr jest z prawej strony pod prawą częścią (dwuczęściowego) podszybia .... unieś i zobacz czy nie zalany ...
morsdicti
Members

Postprzez adziok09 » 26 cze 2009, o 19:25

Zrobiłem zdjęcie tego miejsca co jest zaznaczone na czerwono na zdjeciu Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
adziok09
Badacz tematu

Postprzez morsdicti » 26 cze 2009, o 19:34

no ale tu nie ma co robić zdjęć bo kanału i tak nie widać :) najprostrze rozwiązanie nalej wody na podszybie .... nie bój sie nic nie zalejesz one od tego jest żeby lała się po nim woda ... i zobacz czy uchodzi (powinna zejść w przeciągu paru sekund ..) czy stoi i zalega

Jak masz chude dłonie to ręką wyczujesz gdzie jest kanał odpływowy, inaczej trzeba zdjąć podszybie odpinając "spinki" plastikowe (dociskasz i kręcisz jak śrubę, albo niektóre wersję ... odciągasz łeb śrubokrętem do góry i wtedy kręcisz, ciskaj z wyczuciem bo pęknie szyba :) )

Ja pewien czas jeździłem z kawałkiem papieru wepchniętym w nawiew na nogi pasażera żeby sprawdzić czy woda dalej nie wylatuje tamtędy ...

a to że Ci parują szyby to oczywiście od tego że jest woda w środku, od tego że filtr jest brudny tłusty i zamoczony, oraz możesz mieć nieszczelną szybę .... wsadź przed przednią szybe od środka kartkę papieru na noc albo na deszcz i zobacz czy nie zamoknie .... u mnie jak jest deszcz do zbiera się od środka na szybie para.... intensywnie dość ... przypuszczam że jest ze starości neiszczelna szyba
morsdicti
Members

Postprzez mipi » 27 cze 2009, o 11:43

tak mam szyberach i kanaliki od niego nie są zapchane,pod podszybiem też ok no podłoga cała no i gdzie szukać przyczyny?
mipi
Czytacz

Postprzez morsdicti » 27 cze 2009, o 13:26

mipi, a wsadź rękę za skrzynkę bezpieczników a najlepiej ją opuść i zobacz czy tam gdzieś nie ma śladu (woda zostawia osad, a jeszcze jak brudna) to łatwo namierzyć .... bo tu innej możliwości nie ma te nadwozie jest tak skonstruowane że tylko na łączeniu słupka z błotnikiem od wewnatrz (tam gdzie uchodzi kanał z podszybia) może przeciekać ewentualnie z wentylacji, z szybertachu (ale mówisz ze jest ok) to innego wyjścia nie ma :) a nie leci przez drzwi ? uszczelki cale ?
morsdicti
Members

Postprzez adziok09 » 27 cze 2009, o 16:18

Hej lałem na podszybie ale cała woda spłynęła pod samochód a w środku nadal mokro najbardziej za pasażerem co robić?
adziok09
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 cze 2009, o 16:28

nie leci Ci woda góra tzn jak masz dach to po bokach idzie taka guma i idzie ona pozniej kolo szyby i tam za nia tez woda leci (zaznaczone na fotkach)

zółto ta guma a na czerwono od tam od srodka leci woda (tam czesto jest rdza)

Obrazek
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez adziok09 » 27 cze 2009, o 16:32

no ale tam nic nie ma
brak rdzy
adziok09
Badacz tematu

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Wnętrze