Woda u pasażera i za pasażerem

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez K@mil » 27 cze 2009, o 16:34

adziok09 napisał(a):no ale tam nic nie ma
brak rdzy

nie musi nic byc :) malej dziurki nie zauwazysz a bedzie ciepło jak z ... :d duzej he
Ostanio robilem Bwm i nic nie bylo widac a ciekła woda do bagaznika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez adziok09 » 27 cze 2009, o 16:37

a masz jakieś inne propozycje co może być nie tak
adziok09
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 cze 2009, o 16:42

podsufitki nie masz brudnej od wody ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez adziok09 » 27 cze 2009, o 16:46

nie
adziok09
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 27 cze 2009, o 17:05

Powiedz mi jeszcze golf byl wypadkowy z przodu ? no i gdzie dokladnie lałes wode na dachu tez ?
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez adziok09 » 27 cze 2009, o 17:09

Miał stłuczkę w lewy bok od kierowcy w błotnik a wodę lałem na szybę i do tej kratki czarnej od szybą
adziok09
Badacz tematu

Postprzez gaceq » 26 lip 2009, o 01:05

Witam
mam ten sam problem autko stojąc na podjeżdzie pod górkę w nocy nazbierało wody od deszczy nogi pasażera były zalane ok 2litrami wody masakra :/ Doszedłem że woda wdziera się przez otwory z porodku strony pasażera przedniego siedzenia z lewej strony są wyloty powietrza pośrodku również ? czy obudowa filtra kabinowego jest jakoś uszczelniona przy łączeiu z blachą ? Chciałem ją wykręcić ale to chyba wykręca się od spodu ? Plastikowe "jakby" nakrętki nie dają się ruszyć za miękie są :/ Jak to wyjąć ? Gdzie ta woda wlatuje ? Ujście po prawej stronie mam wyczyszczone dlaczego wlewa się do filtra ?

2ga sprawa to odpływy w podłodze można przepchać czy tylko je wymienić ? pytam bo nigdy ich nie widziałem a szykuję się do zaglądnięcia tam :/
gaceq
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 26 lip 2009, o 10:25

Chyba niema stale drożnych odpływów, są zaślepki plastykowe, często tam korozja występuje i dopiero jak mozno wyżre to masz "nabyte"odpływy. Zobaczysz po odchykeniu wykładziny z tyłu i z przodu jak to wygląda.
Obudowe filtra właśnie po odkręceniu plastykowych nakrętech wyjmiesz. Między obudową a blachą jest uszczelka. Też często tam pojawia się korozja i może się lać woda do środka. Złap śróby kombinerkami i ciągnij równocześnie odkręcając. To plastyk więc musi puścić potem zobaczysz jak to wygląda pod spodem.
pablomed
Members

Postprzez haasiu@o2.pl » 2 wrz 2009, o 10:26

pod podwoziem są gumowe zaślepki może którejś wam brakuje????u mnie tak było i po przejechaniu przez kałużę miałem wodę w środku:( na szczęście już to załatwiłem:) :ok:
haasiu@o2.pl
Czytacz

Postprzez respekt » 7 wrz 2009, o 23:08

Witam, ja miałem to samo u siebie, jak deszcz mocno popadał to mogłem się kąpać w aucie. Przeczyściłem kanaliki od szybra, osuszyłem podłogę, ale co z tego jak deszcz i znowu to samo. Sprawdzałem wszystko ale nie mogłem dojść, więc złapałem nerwa i pojechałem do znajomego do warsztatu. Co się okazało, jak laliśmy wodę cały czas na dach i szybę przednią to lało się przez lewy błotnik. Jako że auto było uderzone z lewej strony to ktoś mądrze założył błotnik, nie po uszczelniał tam gdzie trzeba i woda sobie waliła jak chciała. Kupiliśmy sylikon, uszczelniliśmy tam gdzie zawias i przestało lecieć. Także posprawdzaj u siebie, bo może to być to co u mnie :). Wysusz te gąbki wygłuszające, albo jedź na myjnie gdzie mają odkurzacze do wody, to wyciągną wodę.
Druga sprawa że często w golfach też leci przez linkę do otwierania maski, ale po niej raczej tyle wody się nie zbiera żeby można było pływać. Także, sprawdź kanaliki, podszybie, i ten błotnik. Najlepiej weź jakiś wąż z wodą i lej cały czas, i patrz z której strony leci.
respekt
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Sivy » 7 wrz 2009, o 23:56

pablomed napisał(a):Chyba niema stale drożnych odpływów, są zaślepki plastykowe, często tam korozja występuje i dopiero jak mozno wyżre to masz "nabyte"odpływy. Zobaczysz po odchykeniu wykładziny z tyłu i z przodu jak to wygląda.

Probowales je wyjac ? Podwozie ma z drugiej strony wglebienie. Z drugiej strony w Golu jest ich duzo, mniejsze i wieksze. Do czegos sa...
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Wnętrze