woda w baku?

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

woda w baku?

Postprzez killah » 1 cze 2010, o 20:08

jak mam mało paliwa i podskoczyłem np na górce to samochód się zaczął dusić przy 2-3 tys obrotów. jak cofam do tyłu a potem gwałtownie ruszę to też czasem zaczyna się autko dławić. ostatnio jednak jest to coraz częstsze i nawet przy 10 litrach które mi zostały chapnął wody samochód. jakieś pomysły jak się jej pozbyć?

odsyłam również do tego tematu

http://www.golf3.pl/topics9/muli-vt26643.htm#245153
killah

woda w baku?

Postprzez prezesik » 1 cze 2010, o 20:36

heh mam to samo, także nie pozwalam, aby wskazówka na wskaźniku paliwa spadła ponnize 1/4 zbiornika, bo wtedy mam podobnie.
Paweł_Marek z vwgolf.pl pisał mi, że kiedyś ktoś mógł wyciągać u mnie pompę paliwa i nie włożył jakiejś gumowej uszczelki i tak się dzieje, podobno wtedy pompka łapie "lewe" powietrze. - niestety ja tego nie sprawdzałem.
prezesik
Members

Postprzez killah » 1 cze 2010, o 20:44

prezesik25 napisał(a):heh mam to samo, także nie pozwalam, aby wskazówka na wskaźniku paliwa spadła ponnize 1/4 zbiornika, bo wtedy mam podobnie.
Paweł_Marek z vwgolf.pl pisał mi, że kiedyś ktoś mógł wyciągać u mnie pompę paliwa i nie włożył jakiejś gumowej uszczelki i tak się dzieje, podobno wtedy pompka łapie "lewe" powietrze. - niestety ja tego nie sprawdzałem.

no ale chyba muszą być jakieś metody na pozbycie się jej?

rozumiem że nowy bak to ostateczność
killah

Postprzez prezesik » 1 cze 2010, o 20:48

ja nie pisałem o wodzie, tylko o jakiejś "zasłyszanej" uszczelce, a woda - fakt - do pozbycia się trudna, ale podobno po wlaniu denaturatu woda jakoś lepiej wiąże się z nim i jest spalana, przynajmniej tak mi się wydaje.
prezesik
Members

Postprzez killah » 1 cze 2010, o 20:55

prezesik25 napisał(a):ja nie pisałem o wodzie, tylko o jakiejś "zasłyszanej" uszczelce, a woda - fakt - do pozbycia się trudna, ale podobno po wlaniu denaturatu woda jakoś lepiej wiąże się z nim i jest spalana, przynajmniej tak mi się wydaje.

jak będziesz na gg to się odezwij pls
killah

Postprzez darius84 » 9 cze 2010, o 14:51

a skad w ogole wiecie ze to woda????
darius84
Badacz tematu

Postprzez Goral1985 » 9 cze 2010, o 16:24

byc moze to i woda ale ona najczesciej pojawia sie zima przy duzych roznicach temperatury!!!! zeby sie jej pozbyc najlepiej wlac poj litra Denaturatu na caly bak paliwa!!! choc nie ktorzy wlewaja nawet litr i pomaga!!!! ;-)
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez killah » 11 cze 2010, o 10:53

darius84 napisał(a):a skad w ogole wiecie ze to woda????

to jest moje przypuszczenie bo dzieje się tylko gdy cofam np z górki a potem do przodu.
killah

Postprzez kluz4 » 11 cze 2010, o 23:10

Miałem tak w służbowym autku wlałem trochę dykty jak koledzy wyżej radzą i pomagało,dykta absorbuje wodę,radzę sprubować
kluz4
Badacz tematu

Postprzez pablomed » 15 cze 2010, o 16:10

killah, to na 99 procent nie woda, z tą uszczelką ja pisałem, dam ci jakieś konkrety tylko mnie upewnij czy objawy mijają jak masz wiecej benzyyny w baku.
pablomed
Members

Postprzez killah » 18 cze 2010, o 12:19

pablomed napisał(a):killah, to na 99 procent nie woda, z tą uszczelką ja pisałem, dam ci jakieś konkrety tylko mnie upewnij czy objawy mijają jak masz wiecej benzyyny w baku.

dzisiaj sprawdzę

cofnę gdzieś w dół jakiś zjazd i ruszę z kopyta

/e:

ok nie było tego objawu jak mam 1/2 baku
co to oznacza?
killah

- - -

Powrót do Wnętrze