A jeśli nie wlewa się przez odpływy to którędy może się jeszcze wlać???hellaflush napisał(a):Nie twierdzę, że tamtędy się wlewa. Ja tak miałem. Posprawdzaj te odpływy szyberdachu.
Moderator: Moderator
A gdzie zanajdują się te korki odpływowe i czemu one służą???MANIUNI napisał(a):A może ktoś siedział z tyłu w zimie i naniósł śniegu, później roztopiło się, albo korki odpływowe przepuszczają. Czasem może się zdarzyć, że przelewa się z pod nóg kierowcy na tył lub pasażera. A jak nie to posprawdzaj na myjni, jedź na myjnie z kolegą/anką i niech myje ci golfa wokół drzwi, a ty siedź z tyłu i przyglądaj się obramowaniom drzwi wokół uszczelek i być może zobaczysz, że przepuszczają, wtedy diagnoza łatwa, albo dociągnąć drzwi, wyregulować, albo zmienić uszczelki
No tak,ale u mnie jest woda tylko z tyłu,za kierowcą-wogóle nie moge tego pojąć...ddNB napisał(a):u mnie było to samo i u kierowcy lekko też mokre miałem. właśnie tej zimy po miesiącu delegacji.
okazało się, ze puściła nagrzewnica i wszystko z układu chłodniczego cały plyn wlał się do auta w dywan a nie jak to normalnie się robi pod auto, także wsadziłem pod dywaniki szmaty wyciągnąłem to gdyż termomaty strasznie capią jak zaczną gnić. potem troche gazetami a na koniec grzejnik w garażu i farelka oczywiście pod czujnym okiem. wszystko suche i jestem zadowolony. a szyber mam też lecz z niego nie cieknie
A jak zabrać się za demontaż podłogi???Dzisiaj tylko spojrzałem na chwile bo nie miałem czasu-ale żeby od 2-3 kropelek wody zrobiła się prawie kałuża???Mario GT napisał(a):piter1512 napisałem Ci na początku wątku sprawdź podłogę , bo przy tej pogodzie starczy malutka dziurka i woda stoi w aucie w środku , podłoga nie koniecznie musi byc cała zgnita starczy wokół korków korozja .zajrzyj pod dywanik i filc dokładnie
MANIUNI napisał(a):Na podłodze po parę sztuk na podłodze samochodu, jak zdejmiesz dywanik, to będziesz je widział, a korki odpływowe służą do tego jak nazwa podpowiada: odprowadzają wodę:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 56 gości