Moderator: Moderator
Tak,mam-czyli co teraz należy zrobić???A korków nie sprawdzałem,bo auto stało 3 dni,nigdzie nie jezdziłem więc musiało się nalać stojąc w miejscuhellaflush napisał(a):Masz szyber? Może sobie cieknąć po słupku tylnym z odpływu bo tam jest łączenie - przerabiałem to
piter1512 napisał(a):Tak,mam-czyli co teraz należy zrobić???A korków nie sprawdzałem,bo auto stało 3 dni,nigdzie nie jezdziłem więc musiało się nalać stojąc w miejscuhellaflush napisał(a):Masz szyber? Może sobie cieknąć po słupku tylnym z odpływu bo tam jest łączenie - przerabiałem to
Ale plastiki i mocowanie pasów tylnich czy środkowe,tzn te od kierowcy?MANIUNI napisał(a):piter1512 napisał(a):Tak,mam-czyli co teraz należy zrobić???A korków nie sprawdzałem,bo auto stało 3 dni,nigdzie nie jezdziłem więc musiało się nalać stojąc w miejscuhellaflush napisał(a):Masz szyber? Może sobie cieknąć po słupku tylnym z odpływu bo tam jest łączenie - przerabiałem to
Zdejmij plastiki podtrzymujące podsufitkę i te gdzie są pasy. Zobacz czy nie jest tam nigdzie mokro i drogą dedukcji zobacz wężyki odpływowe szyberdachu, które mogą być przyczyną, a także na zamknięty szyberdach wylej butelkę wody i wejdź do środka i zobacz czy nigdzie się nie sączy woda. Dobrze by było jakbyś ściągnął podsufitkę, będziesz mięć wszystko czarne na białym podsufitkę zdejmujesz poprzez zdjęcie wszystkich plastików ją trzymjących
Mam wersje 5d,ale wode mam tylko za pasażerem,na podłodze pasażera-więc wystarczy,że zdejme tylko boczny słupek???Gdzie dokładnie idą te kanaliki odpływowe???Ma ktoś jakieś foto lub rys???hellaflush napisał(a):Nie wiem jak w HB bo ja mam kombi ale doszedłem do tego po mało widocznych zaciekach na podsufitce oraz po otworach na mocowania relingów.
Musisz ściągnąć ten słupek co pas z niego wychodzi i teraz zależy czy masz 5d czy 3d. Jak masz 5d to demontujesz lub odchylasz plastik co idzie nad drzwiami do tyłu. Jak to zrobisz to już coś tam widać i możesz ocenić.
A którędy ta woda wlewa się na podłoge???Wczoraj rozebrałem część podsufitki,jednak miełem problem z demontażem bocznego tylniego słupka gdzie niby znajduje się to łączenie odpływu,delikatnie przepchałem drutem ale nie wiem,czy to coś daMANIUNI napisał(a):Wystarczy użyć opcji szukaj
http://www.golf3.pl/topics6/szyberdach- ... t33693.htm
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości