wyciszenie

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

wyciszenie

Postprzez sebinho » 9 paź 2008, o 19:59

Ello! czytałem gdzieś że istnieje możliwość wyciszenia tapicerki w drzwiach, pytanie jak to zrobić?
bądz co trzeba kupić itd...
sebinho
Badacz tematu

wyciszenie

Postprzez kuzmus » 9 paź 2008, o 20:23

Pewnie chodzi o jakas wate dzwieko-szczelna, czy cos w tym rodzaju :)
kuzmus
Czytacz

Postprzez sebinho » 9 paź 2008, o 21:07

chodzi mi o to że jak podkręcę radyjko ;p i subwoofer z tyłu zaczyna napierdzielać;p tapicerka w moich drzwiach zaczyna burczeć za bardzo co psuje mi jakość dźwięku;p chce słuchać nuty a nie trzeszczącej tapicerki
sebinho
Badacz tematu

Postprzez kuzmus » 9 paź 2008, o 21:39

To o to Ci chodzilo, mogles odrazu to tak opisac. Hmmm ja pewnie bym kombinowal jakies male uszczelki od okien w tych miejscach gdzie dochodzi do drgan itp :)
kuzmus
Czytacz

Postprzez seboljeiv » 9 paź 2008, o 23:03

mowisz ze tapicerka w drzwiach zaczyna "burczec" czyli raczej jest to bardziej wg.mnie od glosnika w drzwiach niz od subwoofera z tylu,zgadza sie? bo jesli tak to powinieneś chociaz wygłuszyć matą drzwi,w fabryczny otwór głośnikowy zainstalować dystans z mdf-u ,w niego glosnik,porządnie skręcić boczek i na pewno o wiele lepiej by bylo....
seboljeiv
Czytacz

Postprzez SITEK » 10 gru 2008, o 01:49

Witam

też miałem ten sam problem i udało i się go rozwiązać w 50% pozdejmowałem boczki i poodkręcałem plastikowe skrzynki w których mocowane są głośniki podłozyłem silikon uniwersalny wszedzie gdzie się tylko dało i ponownie przykreciłem, juz ten plastik nie drga mi o boczek ale teraz mam inny kłopot mam drgania na tapicerce o piankę lub wywołany niskim tonem z głosników w drzwiach. rozwiązaniem tego było by moim zganiem zamontowanie maty filcowej lecz nie posiadam owej :( jesli ktoś ma taką matę o o wymiarach 1x200x70cm w przystepnej cenie to prosze o kontakt meilowy

pozdrawiam
SITEK
Czytacz

Postprzez jawor87 » 10 gru 2008, o 20:59

SITEK napisał(a):Witam

też miałem ten sam problem i udało i się go rozwiązać w 50% pozdejmowałem boczki i poodkręcałem plastikowe skrzynki w których mocowane są głośniki podłozyłem silikon uniwersalny wszedzie gdzie się tylko dało i ponownie przykreciłem, juz ten plastik nie drga mi o boczek ale teraz mam inny kłopot mam drgania na tapicerce o piankę lub wywołany niskim tonem z głosników w drzwiach. rozwiązaniem tego było by moim zganiem zamontowanie maty filcowej lecz nie posiadam owej :( jesli ktoś ma taką matę o o wymiarach 1x200x70cm w przystepnej cenie to prosze o kontakt meilowy

pozdrawiam

Myśleę że bezproblemowo znajdziesz coś takiego na allegro.pl łap line ;)maty
jawor87
Czytacz

Postprzez lysutki » 11 gru 2008, o 16:48

u mnie filc zwykly zalatwil sprawe calkowicie
lysutki
Badacz tematu

Postprzez Allwall » 13 gru 2008, o 11:15

Panowie, mata bitumiczna na allegro, wymierzcie drzwi, kupcie maty z 15%zapasem, przyklejcie podgrzewając mate. jak jeszcze chcesz zedy dobrze audio grało to dystanse założ i zobaczysz jak jest cicho w srodku
:super:
Allwall

Postprzez Nowal » 14 gru 2008, o 00:56

Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Wnętrze