Wygłuszenie auta

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wygłuszenie auta

Postprzez morsdicti » 26 lip 2009, o 21:24

Jako że jestem teraz w rodzinnym domu i mam do dyspozycji dużo czasu duży garaż i dużo narzędzi :) postanowiłem wygłuszyć swojego diesla .... głównie chodzi mi o wygłuszenie podłogi, grodzi za deską rozdzielczą (separującej wnętrze od komory silnika) i może jak starczy czasu i pieniędzy drzwi ale tylko z przodu ... Miałbym więc kilka pytań.

1. Szukałem w google ale ciężko coś konkretnego znaleźć z konkretnymi danymi dotyczącymi ilości metrów bieżących mat potrzebnych na podłogę itd .... macie jakieś fotoporady ciekawe czy linki do jakiś serwisów niekoniecznie polskich ...

2. Czym lepiej wygłuszyć podłogę:

- http://allegro.pl/item697873847_boll_mi ... mlawa.html Matami wygłuszającymi

- http://allegro.pl/item687203838_maty_wy ... f_vat.html Matami z filcem

3. Co jeszcze oprócz samych mat bitumicznych (tych czarnych) lub filcowych (w zależności co polecicie) będzie mi potrzebne na podłogę, odseparowanie komory silnika .... bo na drzwi to chyba raczej maty dekarskie (te srebrne) co ? ...

4. Wygłuszał tu ktoś auto tak porządnie ... i procentowo jakie są efekty ? ciszej czy szkoda pieniędzy :) ?

5. Jeżeli ktoś wyciągał fotele z auta to jakie klucze będą mi potrzebne do wykręcenia foteli z przodu ... jakie do odkręcenia boczków z drzwi i wyciągnięcia tapicerki z deski rozdzielczej ... no i czy trzeba odkręcać kierownice żeby zdjąć deskę :) ?

Sory za tyle pytań w jednym temacie ale chciałbym do tego przystąpić przygotowany i bez niespodzianek że rozkręcę auto a mi klucza zabraknie jakiegoś :)

dziękuje za pomoc
morsdicti
Members

Wygłuszenie auta

Postprzez gluszek » 26 lip 2009, o 21:44

morsdicti do wyjmowania fotela nie trzeba żadnych kluczy to wiem na 100% bo swoje kiedyś wyciągałem do prania... Jest tam tylko taka zawleczka która wyciągasz i fotelik wychodzi do tyłu ;-)

A tak w ogóle to po co się męczyć jak i tak sprzedajesz golfa :-P
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Postprzez morsdicti » 26 lip 2009, o 21:49

Zanim ja go sprzedam to zima przyjdzie ehh .... jakoś co kto nie zadzwoni z ogłoszenia to żal mi go sprzedać he będę jeździł aż się rozkraczy a sprzedaję tak orientacyjnie czy będzie zainteresowanie za takie pieniądze jakie chcem i powiem .... że jest :)
morsdicti
Members

Postprzez gluszek » 26 lip 2009, o 21:52

To się ciesz chłopaku ;-) powodzenia
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Postprzez morsdicti » 28 lip 2009, o 20:38

wypowie sie ktoś ?
morsdicti
Members