Wykładzina w Golfie

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wykładzina w Golfie

Postprzez K@mil » 1 lip 2009, o 22:48

Witam sa wakacje jest cieplo, trzeba golfa przygotowac w dalsza droge...

Wiec zaczynam od wykladziny i mam takie pytanie jak sie za to zabrac :D wiem ze najpierw fotele no i co dalej Panowie/Panie :d moze jakies fotki co rozkrecac itp itsre. :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Wykładzina w Golfie

Postprzez marcinkoz2910 » 1 lip 2009, o 23:00

K@mil, wejdź na dział porad i opatrz na fotki z konserwacji golfa tam są foto z rozebranego i gołego środka, sama blacha :D

Wyjmiesz fotele to wiesz jak, potem bierzesz imbusa i odkręcasz tylną kanapę, oparcia są na zatrzaskach (przyda się tam płaski śrubokręt) jak masz dzieloną kanapę to na środku są zawleczki a potem na bokach uwalniasz zaczepy i wyjmujesz oparcia.

Wyciągasz dekę i wykładzinę z bagażnika.

Przystępujesz do rozebrania tunelu, robi się to jak z domino. Wyjmujesz popielniczkę, odkręcasz śrubki zdejmujesz pierwszą część, potem odkręcasz drążek i tak po kolei aż do wnęki co są tam np. te podstawki na napoje czy box na kasety (tutaj jest to jeszcze przykręcone na na dwóch krzyżakach w okolicy nóg kier i pasażera.

Tunel rozebrany to jedziesz z progami to tak samo jak z tunelem łopatologocznie banalne :) musisz też rozebrać z przodu na słupkach dolne osłony słupków.

Nie zapomnij o odkręceniu ogranicznika pod pedałem gazu.

No i to w zasadzie tyle, wykładzina składa się z dwóch części łatwe do wyjęcia i założenia
marcinkoz2910
Members

Postprzez Hagazi » 2 lip 2009, o 21:00

Witam!
Wszystko prawda, ale trzeba też zwrócić uwagę na demontaż osłony progu przy drzwiach tylnych. Łatwo urwać klipa, bo go nie widać. Dwa klipy są pod siedzeniem tylnym, jeden kołek rozporowy na łączeniu osłon przód-tył. Teraz lekko wyjać do góry - ostatni niewidoczny klip jest wzmocniony metalową blaszką i dlatego tak łatwo go urwać.
K@mil, dopiero co robiłem rozbiórkę dywaników, jak chcesz to zrobię zdjęcia i dam ci na pw.
Hagazi
Berbeć

Postprzez K.P » 27 lip 2009, o 13:37

jak sobie poradzic z tym "blaszanym" klipem ? bo wlasnie na tym utknąłem.. ma jakąś blokade czy po prostu ciągnąc do góry ?

[ Dodano: 2009-07-27, 21:17 ]
ok, już sobie poradziłem
K.P
Berbeć

- - -

Powrót do Wnętrze