Wymiana zamka w bagażniku

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez fejsik » 17 lip 2013, o 23:16

Witam. Nie wiem czy to odpoednie miejsce na taki temat ale chciałbym wymienić zamek w klapie od bagażnika ponieważ jakiś czas temu wymieniałem klapę i wiadomo mój kluczyk nie pasuje do niej. Czy ktoś już wymieniał taki zamek ?Na allegro znalazłem takie coś:

http://allegro.pl/vw-golf-iii-zamek-tyl ... 85906.html

oraz

http://allegro.pl/nowy-zamek-klapy-baga ... 13597.html

Mam w aucie centralny zamek ale domyślam się, że po założaniu jednu lub drugiego nie bede mial centralki w bagażniku tak?
fejsik
Czytacz

Postprzez Paweu » 17 lip 2013, o 23:23

fejsik napisał(a):chciałbym wymienić zamek w klapie od bagażnika ponieważ jakiś czas temu wymieniałem klapę i wiadomo mój kluczyk nie pasuje do niej

To nie prościej było wyciągnąć zamek ze starej klapy i przełożyć do nowej?

fejsik napisał(a):Mam w aucie centralny zamek ale domyślam się, że po założaniu jednu lub drugiego nie bede mial centralki w bagażniku tak?

Bedziesz miał. Chyba że odłączysz przewód do zamka.

Centralka nie steruje bębenkiem zamka. (chyba że się mylę)

przekładaj zamek ze starej klapy. Ta sama robota a wszystko będzie się otwierać 1 kluczem a nie kilkoma.
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez arthorius » 18 lip 2013, o 12:14

Bębenek można zregenerować nawet. Ja wymieniałem sprężynki i zapadki. Oczywiście o takim samym numerze. Potem nałożyłem smar teflonowy i mi nic nie zamarza i się nie blokuje.
Pozdrawiam
arthorius
Badacz tematu

Postprzez fejsik » 21 lip 2013, o 15:58

Panowie dzięki za szybką pomoc. Zamówiłem ten drugi. Nie mogę załozyć ze starej klapy bo tam zamek się rozsypał.
fejsik
Czytacz

- - -

Powrót do Wnętrze