co moze byc przyczyna zamarzajacych szyb od wewnatrz auta, a na dodatek to kazda szyba jest zamarznieta.. to jakas nieszczelnosc?!czy w czym problem ?!
jatromb, zima wnosimy śnieg na butach on topi się i paruje bo mamy ogrzewanie w aucie + para z ust podczas oddychania i to wszystko sobie lata w powietrzu puki w aucie jest ciepło jak temperatura opada to para się kondensuje na zimniejszych od siebie elementach w tym przypadku szybach i mróz już robi swoje
Norma jak ktoś ma autko na polu
Lekko uchylone szyby i problem znika lub staje się mniejszy w skutkach
moze nie bylo wczesniej takich mrozow hehe albo cos masz nieszczelne u mnie tez zamarzaja jak sie wysiadzie i w srodku sie wychlodzi ale to przez to ze na dywaniku zostaje woda ze sniegu paruje jak jest cieplo a ze szyba jest zawsze chlodniejsza to para sie na niej skupia i wsio gotowe
A ja mam jeszcze swój harcerski sposób. Mianowicie zostawiam w aucie na noc gazetę, którą często dostaje na skrzyżowaniach w mieście, jak wiadomo papier z gazety dobrze pochłania wilgoć i jescze nigdy mi wewnątrz szyby nie zamarzły. Oczywiście jak na dywanikach będzie 5 kilo śniegu to żadna gazeta nie pomoże