Zamek w drzwiach

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Zamek w drzwiach

Postprzez Mateusz18 » 23 gru 2012, o 21:55

Witam czy wy też w zimę macie jaki problem z otworzeniem drzwi przy swoich golfach? Mi przy -5 stopi zamarza zamek i już nie mogę otworzyć samochodu. Mam centralne otwieranie to prawda że jest na powietrze i przez to tak się robi?
Mateusz18
Czytacz

Zamek w drzwiach

Postprzez pablomed » 23 gru 2012, o 23:09

brud w zamku wyjąć wyczyścić, od kilku dni jest wiele tematów o tym
pablomed
Members

Postprzez K@mil » 24 gru 2012, o 13:07

Mateusz18 napisał(a):Witam czy wy też w zimę macie jaki problem z otworzeniem drzwi przy swoich golfach? Mi przy -5 stopi zamarza zamek i już nie mogę otworzyć samochodu. Mam centralne otwieranie to prawda że jest na powietrze i przez to tak się robi?

Centralny do zamka nic nie ma :) Tak jak kolega wyzej napisal w zamku po tylu latach jest pelno syfu, starego smaru itp... Wypada chociaz raz na dwa lata przed zimą wyczyścić sobie zamek i wtedy jest spokój z zamkiem i chodzi jak nalezy... Tak samo z uszczelkami, trzeba je ladnie nasmarować i nic nie przymarznie...

Dodatkowo w golfach benzynowych 1.4, 1.6 warto tez w wyczyścić sobie odme tez raz na dwa lata wystarczy

To są takie podstawowe rzeczy przed zimą które ja robie :)
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Vengazo » 24 gru 2012, o 21:34

Temat był poruszany milion razy ! Opcja szukaj :). Zdejmij boczek drzwi przeczyść mechanizm, solidnie nasmaruj go i w zamek psiknij WD40. Będzie całą zimę chodził jak marzenie.
Vengazo
Badacz tematu

Rocznik: 2009
Silnik: 1.9
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Wnętrze