zanikający wyświetlacz LCD

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Damka » 29 mar 2010, o 18:04

Witam panowie.

Chciałem się was zapytać czy przyczyną niedokładnie wyświetlającego LCD może być niedołączająca kostka czy ekranik do wymiany, wygląda to tak: (tylko ten po lewej)

Obrazek

Oraz od razu się spytam by nie nie zakładać nowego tematu co prowadza 2 zaznaczone na czerwono węże bo nie mam ich podłączonych (ciepłe powietrze? )

Obrazek

Pozdrawiam :)

edit:

acha no i jeszcze co znaczyć może czerwona lampka nad włącznikiem świateł pokazująca poduszki ( mam 2 airbagi i nie wiem czemu to świeci)
Damka
Czytacz

Postprzez krystek.l » 29 mar 2010, o 19:54

jak ci mruga na początku ta od poduszek jakieś 10-15 sekund coś to sprawdza czy podłączone itp, ale jeśli ciągle się pali kontrolka to coś masz z nimi nie tak albo i wcale ich nie masz ;-)
reszty nie wiem
krystek.l

Postprzez respekt » 29 mar 2010, o 19:56

Co do pierwszego problemu, to przyczyną może być padający wyświetlacz, najlepiej wyjąć licznik i zobaczyć co się dzieje? bo może gdzieś coś się poluźniło, nie styka i dlatego tak się dzieje.

Co do drugiego pytania, dokładnie nie widzę więc teraz nie odpowiem, ale wydaje mi się że to są węże od ogrzewania. Jutro mogę zajrzeć do siebie i powiem co to jest.

Co do trzeciego pytania to świeci Ci sie cały czas? czy tylko po przekręceniu kluczyka i gaśnie po chwili? Jeśli cały czas to albo poduszki wybiły wcześniej i ktoś włożył zaślepki i nie wykasował błędu, albo było odłączone zasilanie i dlatego się świeci (ja tak miałem jak kupiłem, błąd brak zasilania). Najlepiej zagadaj do kogoś kto posiada VAG'a i poproś o sprawdzenie błędów i przy okazji wykasowanie ;). Jeśli był byś z okolic Wrocławia to mógłbym pomóc w sprawie VAG'a, ale myślę że spotkasz napewno kogoś ze swoich okolic.
Ostatnio edytowano 29 mar 2010, o 20:00 przez respekt, łącznie edytowano 1 raz
respekt
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Legionista » 29 mar 2010, o 20:00

Damka napisał(a):ekranik do wymiany

Tak

Damka napisał(a):Oraz od razu się spytam by nie nie zakładać nowego tematu co prowadza 2 zaznaczone na czerwono węże bo nie mam ich podłączonych (ciepłe powietrze? )

Nie mam Pojęcia w takich silnikach

Damka napisał(a):acha no i jeszcze co znaczyć może czerwona lampka nad włącznikiem świateł pokazująca poduszki ( mam 2 airbagi i nie wiem czemu to świeci)

j/w kolega krystek.l, napisał
Legionista
Members

Postprzez PabloSBT » 29 mar 2010, o 20:14

te dwa węże idą do nagrzewnicy chyba czyli ciepłe powietrze :)
PabloSBT
Members

Postprzez terms » 29 mar 2010, o 20:28

1.Obscyluje wymiane LCD

2. Jeżeli są to weże od nagrzewnicy to włącz ogrzewanie i sprawdz czy masz ciepłe powietrze .

3.Przy wyjmowaniu licznika,wyłącz akumulator i odkrec imbusy z tyłu kierownicy wyciagnij i zobaczysz czy masz tą w kierownicy odrazu obadasz czy jest podłączona . Jeżeli jest to sprawdz Vagiem . Tej nad schowkiem nie wyciągałem więc nie kojarze .
terms
Badacz tematu

Postprzez Damka » 29 mar 2010, o 21:00

Dzięki za odpowiedzi ;-)

Więc sprawdzę gdzie jeszcze brakuje węży by połączyć to miejsce z tymi rurkami z kabiny.

Później poszukam kogoś z kabelkiem VAG.

Pozdrawiam
Damka
Czytacz

Postprzez marcinkoz2910 » 29 mar 2010, o 22:22

1. Masz wyświetlacz na takich gumkach i albo tam coś nie dolega albo masz uszkodzony EEPROM w liczniku czyli tą część co obsługuje przebieg

2. To są węże od małego obiegu które zasilają nagrzewnicę która daje ciepło w zimie

3. Jeśli podczas zapalania auta zaświeci się i zgaśnie to masz wszytko OK

Natomiast jeśli nie gaśnie lub zapala się podczas jazdy to podłącz auto pod komputer tak jak już napisali koledzy i sprawdzisz wtedy błędy jakie tam siedzą
marcinkoz2910
Members

Postprzez dadi321vw » 31 mar 2010, o 21:04

Ja mam ten sam problem z wyświetlaczem tylko że u mnie raz działa raz nie ciężko powiedzieć jak auto zimą było w trasie jak się nagrzało dobrze było ok myślałem ze temperatura teraz rano wsiadam dzisiaj wszystko ok potem znowu zgasło :cisza:
dadi321vw
Badacz tematu

- - -

Powrót do Wnętrze