zegary moman

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

zegary moman

Postprzez sebzoc » 26 kwi 2012, o 20:29

witam mam pytanie... kto montowal zegary i czy faktycznie taki efekt bedzie??
bez Adolfa nie było by GOLFA :D
sebzoc
Berbeć

zegary moman

Postprzez swatu » 26 kwi 2012, o 21:14

sebzoc napisał(a):kto montowal zegary
ja montował panel od pokreteł nawiewu:

i u mnie swieci tak:

<
1.jpg

sebzoc napisał(a):i czy faktycznie taki efekt bedzie??
faktycznie takie sa barwy ,jak na foto ,tylko zalezy jaki sobie wzór wybierzesz.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez czarus21 » 26 kwi 2012, o 21:29

<
2.jpg

tu fotka z forum
czarus21
Badacz tematu

Postprzez sebzoc » 26 kwi 2012, o 23:26

powiem szczerze nie mam talentu do grzebania przy elektronice... :P czy przecietny smiertelnik jest w stanie zrobic to samemu?? :-D

[ Dodano: 2012-04-26, 22:36 ]
takie chce zrobic ale jeszcze sie zastanawiam skad wziac wskazowki od golfaIV i jak uzyskac podswietlenie licznika i zegara na czerwono... :/ tego elektronicznego :-P tylko sie obawiam czy to nie bedzie tak ze rozloze zegary na czesci pierwsze i bede musial cos lutowac itp :/

[ Dodano: 2012-04-26, 22:37 ]
sebzoc
Berbeć

Postprzez swatu » 27 kwi 2012, o 09:14

sebzoc napisał(a):czy przecietny smiertelnik jest w stanie zrobic to samemu??
pewnie ze tak! Podstawa to robic wszystko powoli ,nie spieszyc sie .Na forum i nie tylko masz mnóstwo pomocnych opisów i zdjec co do montazu Indiglo oraz jak zmienic kolor podswietlenia wyswietlaczy elektr.
tu ponizej masz linki:
indiglo:

dane-techniczne-i-porady/montaz-zegarow-indiglo-w-mk3-t17420.html

negatyw wyswietlaczy(zmiana koloru):

dane-techniczne-i-porady/negatyw-z-lcd-fotoporada-t15465.html
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez zb46 » 30 kwi 2012, o 16:54

Witam.
Kolego sebzoc zakup tylko odpowiednie tarcze(wszystko podajesz w zamówieniu). Możesz od razu zakupić farbę do wskazówek i diody UV dla lepszego efektu świecenia (chodzi o wskazówki).Przy odrobinie szczęścia ominie Cię zdejmowanie wskazówek nie które tarcze mają dosyć duże otwory i można wskazówki "nawlec" na te tarcze. Załatw sobie dobrą taśmę dwustronną bo jak dasz lipę to mogą się odkleić. Montaż jak w linku powyżej ale firma też daje instrukcję montażu tarcz i podświetlenia UV. Ja mam założone wskazówki od SEAT-a. Do takijej przeróbki musisz mieć licznik odpowiedni bo starsze ciężko przerobić(podświetlenie wskazówek) a i silniczki wskazówek mogą nie pociągnąć.
Pozdro.
zb46
Czytacz

Postprzez variant yacht » 30 kwi 2012, o 17:15

zakladac!, do kompletu warto dokupic podswietlenie pokretel panela nawiewow, wszystko wtedy chodzi na jednym inwerterze, jak juz zabierasz sie za zegary to warto zrobic rowniez podswietlane wskazowki, z mk4/b5 , lub np. z cordoby, pod wskazowki 3/4 diody zrobione samemu lub zestaw z allegro od achmerskiego, stare tarcze lepiej zdemontowac zaznaczajac wczesniej na obudowie niektore kreski wskazan zeby nowe tarzcze dobrze spozycjonowac, wskazowki nalepiej zdjac jak rowniez poprosic MOMANA zeby takich wielkich otworow na wskazowki nie robil, potrafia sie przylozyc bo inaczej w malych tarczach bedzie dziura wieksza niz glowa wskazowki :-( , moje tarcze na fotce w temacie , licznik motometer z 98r, wskazowki bez kolkow , wyswietlacze i ikony fabrycznie podswietlane ledami (zmiana koloru jedynie ,na niebieski).....

<
3.jpg

<
4.jpg
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

Postprzez sebzoc » 1 maja 2012, o 13:55

variant yacht a podswietlenie przelacznikow zrobiles sam czy juz kupiles gotowe jakies?? :roll:
sebzoc
Berbeć

Postprzez variant yacht » 1 maja 2012, o 20:49

sebzoc napisał(a):variant yacht a podswietlenie przelacznikow zrobiles sam czy juz kupiles gotowe jakies?? :roll:
99% sam, wymienic ledy to zadna wieksza filozofia ;-)aczkolwiek wyswietlacze w moich zegarach dały troche zabawy- fabrycznie podswwietlo ne sa ledami smd , wymagalo to wiec wylutowania wyswietlaczy zeby dostac sie do diód...
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
variant yacht
Badacz tematu

aris.com.pl - Znani.net - nortth.nu -

Powrót do Wnętrze