Złe spasowanie klapy i woda w samochodzie !

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez adziok09 » 19 mar 2009, o 20:20

Hej mam kilka pytań dotyczących przeciekania i złego dopasowania klapy bagażnika otóż przy prędkości 80km/h we wnętrzu samochodu słychać świst może ma ktoś jakieś propozycje i drugie pytanie: gdy pada deszcz w bagażniku pod podłoga jest woda nie jakoś dużo ale jest tak samo jest od strony pasażera pod wykładziną PROSZĘ O POMOC BARDZO MI ZALEŻY BO TO WPŁYWA NA KOMFORT JAZDY A OD WODY SZYBY MI PARUJĄ!
adziok09
Badacz tematu

Postprzez spike666 » 24 mar 2009, o 01:57

pierwsze: wjedz jak masz mozliwosc na kanał;)
pod podloga sa takie gumowe koreczki, sluzace do wylewania wody z auta:)moze byc, ze masz zamiast nich dziure lub rdza juz wokol nich pozjadala troszke podlogi. co do pasowania klapy, sciagalac plastk poprzeczny na samym tyle, taka biala czy tez jasna listwa u gory, masz dostep do srub sluzacych do regulowania bagaznika. kolejne co, to sprawdz uszczelke bagaznika i uszczelke lamp tylnych, tez tam mozesz miec jakies przecieki, i dlatego masz wode w bagazniku.w razie jakichkolwiek pytan pisz tu. ;-)
spike666
Czytacz

Postprzez paxstor » 11 kwi 2011, o 19:28

Dołączył bym się do tematu bo mam podobny, a wiec tak leci mi woda w golfiku w jednym miejscu tutaj jak jest dźwigienka do otwierania klapy i z drugiej strony tez w tym miejscu i to tak wygląda ze leci z pod deski rozdzielczej tak myślę z kad to i nie wiem miał może ktoś podobnie??
paxstor
Members

Postprzez liwinglawida » 11 kwi 2011, o 19:38

moze zaślepki na elektryke masz zdziurawione i dlateego leci... ew uszczelka pod szybą...
ale ja szukałbym bardziej przyczyny tego problemu gdzieś przy drzwiach..
liwinglawida

Postprzez paxstor » 11 kwi 2011, o 21:42

liwinglawida, ok spoko dzięki za podpowiedz jutro najwyżej zdejmę te plastiki i zobaczę
paxstor
Members

Postprzez mroova » 11 kwi 2011, o 21:47

Miałem podobnie i u mnie winna była uszczelka pod filtrem powietrza. Uszczelniłem tą obudowę filtra i inne zakamarki pod szybą i teraz jest ok ;)
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez paxstor » 11 kwi 2011, o 22:00

spoko dzięki przydatna podpowiedz :)

[ Dodano: 2011-04-17, 20:24 ]
problem rozwiązany woda przeciekała na tej gumie od odpływów szyberdachu co wystaje przy zawiasach drzwi. Może komuś się przyda ta wiadomość :-)
paxstor
Members

- - -

Powrót do Wnętrze