Moderator: Moderator
Hej, mam takie pytanie do kogoś kto się na tym zna otóż moje auto jest nieprzerejestrowane, mam umowę kupna sprzedaży i opłaconą skarbówkę. Chcę , w celu uzyskania niższej stawki OC , darować mojemu dziadkowi 50 % auta ( on ma pełne zniżki, ja mam zwyżki oczywiście) Czy mogę zrobić tą darowiznę na podstawie jedynie mojej umowy kupna-sprzedaży? Chciałbym to rozwiązać tak, że spisuję z nim umowę darowizny, idę z tym do WK i rejestruję go na nas obu, potem do ubezpieczalni przedstawić im ten znizki mojego dziadka. Tak można
K@mil napisał(a):Hej, mam takie pytanie do kogoś kto się na tym zna otóż moje auto jest nieprzerejestrowane, mam umowę kupna sprzedaży i opłaconą skarbówkę. Chcę , w celu uzyskania niższej stawki OC , darować mojemu dziadkowi 50 % auta ( on ma pełne zniżki, ja mam zwyżki oczywiście) Czy mogę zrobić tą darowiznę na podstawie jedynie mojej umowy kupna-sprzedaży? Chciałbym to rozwiązać tak, że spisuję z nim umowę darowizny, idę z tym do WK i rejestruję go na nas obu, potem do ubezpieczalni przedstawić im ten znizki mojego dziadka. Tak można
Przy takim zalatwieniu, Ty bedziesz jako główny wlasciciel, a dziadek bedzie dopisany jako współwłasiciel ...
Zniżki będą ale i tak dostaniesz zwyżke za swoj wiek ale to zawsze i tak taniej
Pozdro.
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości