Moderator: Moderator
180damian180 napisał(a):Witam. Zacznę od początku. Otóż w październiku ubiegłego roku odkupiłem mojego golfika 1.9 tdi od bardzo dobrego znajomego. Auto oczywiście było ubezpieczone w PZU, przy czym rejestrowałem auto na współwłaściciela z wujkiem( przyczyna znana- młody kierowca= masakryczne pieniądze) i tu również kontynuowałem ubezpieczenie w PZU. 16 maja kończy mi się owa oplata i tu sie pojawia pytanie: czy w jakiejś innej ubezpieczalni będzie taniej?? Tu wyliczyli mi 800zl OC+ ok 80zl za NNW( przy czym wujek posiada wszystkie zniżki). Proszę o wasze podpowiedzi, bo wydaje mi sie że to co mi wyliczyli w tym PZU to i tak cos za duzo. Pozdrawiam
Paweu_mk3 napisał(a):180damian180 napisał(a):Witam. Zacznę od początku. Otóż w październiku ubiegłego roku odkupiłem mojego golfika 1.9 tdi od bardzo dobrego znajomego. Auto oczywiście było ubezpieczone w PZU, przy czym rejestrowałem auto na współwłaściciela z wujkiem( przyczyna znana- młody kierowca= masakryczne pieniądze) i tu również kontynuowałem ubezpieczenie w PZU. 16 maja kończy mi się owa oplata i tu sie pojawia pytanie: czy w jakiejś innej ubezpieczalni będzie taniej?? Tu wyliczyli mi 800zl OC+ ok 80zl za NNW( przy czym wujek posiada wszystkie zniżki). Proszę o wasze podpowiedzi, bo wydaje mi sie że to co mi wyliczyli w tym PZU to i tak cos za duzo. Pozdrawiam
ja mam 1.4 ubezpieczenie jest tylko na mnie i płacę rate 156 zł. więc jak łatwo można sobie policzyć mam 600 zł na rok. Auto ubezpieczone w MTU. Opinie na tematu ubezpieczyciela są 'różne' ale ja jakoś nie mam z nimi problemów żadnych... także polecam ...
180damian180 napisał(a):No mnie wlasnie zlapal szok bo przyszlo mi przypomnienie o zaplacie, a taka tu niespodzianka ze otwieram koperte a tu 1790zl do zaplaty Wiec odrazu wsiadlem w moja pszczółkę i gnam do PZU. No i tu sie rozstrzygnęło, miła Pani mnie przeprosila i powiedziala ze nie wzieli pod uwage wujka znizek. No i po naprostowaniu wyliczyli mi ok 800zl. No ale wydaje mi sie ze to i tak troche przy duzo
mph napisał(a):Paweu_mk3 napisał(a):180damian180 napisał(a):Witam. Zacznę od początku. Otóż w październiku ubiegłego roku odkupiłem mojego golfika 1.9 tdi od bardzo dobrego znajomego. Auto oczywiście było ubezpieczone w PZU, przy czym rejestrowałem auto na współwłaściciela z wujkiem( przyczyna znana- młody kierowca= masakryczne pieniądze) i tu również kontynuowałem ubezpieczenie w PZU. 16 maja kończy mi się owa oplata i tu sie pojawia pytanie: czy w jakiejś innej ubezpieczalni będzie taniej?? Tu wyliczyli mi 800zl OC+ ok 80zl za NNW( przy czym wujek posiada wszystkie zniżki). Proszę o wasze podpowiedzi, bo wydaje mi sie że to co mi wyliczyli w tym PZU to i tak cos za duzo. Pozdrawiam
ja mam 1.4 ubezpieczenie jest tylko na mnie i płacę rate 156 zł. więc jak łatwo można sobie policzyć mam 600 zł na rok. Auto ubezpieczone w MTU. Opinie na tematu ubezpieczyciela są 'różne' ale ja jakoś nie mam z nimi problemów żadnych... także polecam ...
Masz 60% zwyzek i placisz 600zl rocznie? Jak to mozliwe? Jak ja na siebie wzialem samo OC to mi przywalili troche ponad 1500zl (rowniez w MTU), placilem to przez rok, a pozniej spisalem umowe na wlasciciela i wspolwlasciciela, teraz place ok 750zl rocznie
Powrót do Wypadki / Odszkodowania / Ubezpieczenia
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości