Opik napisał(a):vin nic Ci nie da bo VW już od dawna nie udostępnia swojej bazy, nawet pracownicy aso mają wielki problem żeby coś sprawdzić "dla siebie"
G*wno prawda.. Rejestracja historii napraw jest dopiero od 2003 roku albo od 2004. jeśli po Tym czasie było to auto na serwisie to jest w centralnej ewidencji ELSA. Wiem bo pracuje dorywczo w serwisie VW jako pomocnik mechanika (praktyka). I sprawdzenie vinu to jest 2 minuty, podchodzisz do komputera wklepujesz vin i masz.. Jak ktoś nie jest pewny tego co pisze to niech nie pisze wgl..
[ Dodano: 2014-02-19, 18:33 ]A co do tego golfa to to że ma książke serwisową wypisaną to nie znaczy że jest serwisowany w Autoryzowanym Serwisie. Kilka chwil i znalazłem adres po pieczątce tego " Autoservice " Wpisałem w mapy google i masz jak na dłoni..
http://goo.gl/maps/EC1KG
Czy na tej wiosce wygląda jakby to był Autoryzowany serwis volkswagena?
To że sprzedawcy piszą że był serwisowany to nie znaczy że to jest serwis tylko u Pana jaśka w stodole to ja też moge serwisować auto (po naszemy czyt. "Naprawić jak sie coś zepsuło albo olej zmienić")
A tak na poważnie teraz to ja bym od "handlarzy" nie kupował.. Już bym wolał znaleść od normalnego człowieka z forum czy to tu czy na vwgolf.pl I poprostu kupić z pewnych rąk z tematem na forum i wiesz wszystko co sie działo i wgl.. To jest lepsze niż zasrany rejestr VIN..