Cześć wam. Planuje kupić dla siebie jako pierwsze auto MK3 i mam do was kilka pytań odnośnie samego modelu, jak i jego tuningu.
1.Silnik 1.6 czy 1.8?
Chodzi mi głównie o w miarę niezawodność i spalanie aniżeli o moc. Silnik w LPG.
2.Angel Eyes/Ringi - palenie żarówek?
W sobotę na warsztat na moich praktykach przyjechał mk3 variant (jeżeli to ma znaczenie to AFN po chipie) z właśnie tymi światłami. Chciałem je włączyć, okazało się że nie ma postojówek. Po zapytaniu mechanika (auto jego kolegi) facet odłączył postoje bo miał jakieś problemy z żarówkami z tyłu (?!) i temu z nich nie korzysta.
3.Podświetlenie licznika LEDIKER (WB) - jak z montażem?
Kilka rodzajów liczników montowano w naszym MK3, więc na jaki patrzeć aby ta zmiana nie wiązała się z lutowaniem?
4.Wydech - jakie tłumiki?
Jedyną modyfikacją która nie wpływa na wygląd auta chcę zrobić mruczący wydech, jednak nie taki typowy z tuningu hondy civic V, jednak delikatny pomruk. Musiałbym wyciąć kata, środkowy i zostawić końcowy, czy końcowy zastąpić basowym?
5.Podświetlenia pierdoły w środku - pedały.
Czy MK3 ma jakieś podświetlenie standardowo pod pedałami? Bo jeżeli nie to chciałbym pociągnąć jakoś sygnał z krańcówki aby się zaświecało, a po zamknięciu drzwi żeby świeciły, ale tak z 20-30% swojej mocy - idzie to zrobić?
6.Kierunkowskazy i bodajże halogeny - jak to jest?
Obok kierunkowskazów jest halogen, czy dwa odblaski?