Witam panowie mam powazny problem otuz nie mialem jednak czasu na wymiane tego wlasnorecznie wiec pojechalem do mechanika zeby mi te amortyzatory wymienil.Po zamontowaniu i dojechaniu do domu zauwazylem ze z lewej strony talerz ktory trzyma sprezyne jest krzywo chialem go troszke podniesc zeby wpadl w blokade po podparciu katownikiem talerz przelecial blokade ze sprezyna
dzwonie do mechanika co sie stalo dzis mnie odwiedzil i zdjol zpowreotem amora rozkrecil go i okazalo sie ze talez ma za duza srednice o 3,5mm mierzylismy sowmiarka i przelatuje przez blokade.Talerz wziolem ze starych amorow bo w komlecie ktory kupilem keyaba nie bylo ich dlatego dalismy stare.Myslelismy ze moze sie ta dziora juz wytoczyle lecz gdy on to jeszcze demontowal ze starych to bylo wbite na blokade i pasowalo jak ulal a tu przelatuje
mowi ze pierwszy raz cos takiego widzi ta blokada na teleskopie wyglada jak taki jakby spaw wybulwienie po obu stronach i to ma za malo srednice prosze was powiedzcie czy sa jakies w sklepie do dokupienia takie talerze o mniejszych srednicach
gwarancja juz chyba nie wchodzi w gre bo amortyzator gdy przeskoczyl to dosc mocno zostal porysowany
bardzo prosze o pomoc pozdr