Moderator: Moderator
pablomed napisał(a):grzesiek73 napisał/a:
czy taki luz ma być.
ma być na podniesionym. O stanie górnych łożysk oprócz odgłosów świadczy wysokość na jaką wystaje talerzyk od góry, nad kielichem, po opuszczenu auta na koła tak koło centymetra mże jeszcze być jeśli jest cisza.
SotoM napisał(a):w rzadnym wypadku jak unosisz rękoma koło do góry nie moze być luzu...to świadczy o zużytych górnych mocowaniach amortyzatorów. dam sobie za to torbę uciąć ! a jesli chodzi o tą szczelina pod maską jak jest metalowa miska to taka szczelina ma być...
Procent napisał(a):Ja też się podepnę pod temat. Kolega ma 2 miesięczne amorki Bilstein i Kager. On ma Golfa TD z 92 roku. Chce sprzedać mi amorki i moije pytanie jest takie. Czy jego amorki podejdą do mojego?? Moj Golf to 1.9 TDI 97 r?? Wszystko jest takie samo??
Dokładnie w tym leży problem. Taka nakrętka ma plastikowy ring, w którym wyrabia się gwint i dzięki temu nakrętka nie wraca. Przy wymianie amorków zawsze powinno się zakładać nowe nakrętki.Mativw13 napisał(a):zakup nową nakrętke samokontrującą i nie powinno się odkręcać
Z.Y.G.A napisał(a):wydaje mi sie że od roku 94 robili amortyzatory z takim szerszym talerzykiem ale to chyba da sie zmienic
Procent napisał(a):Z tymi talerzykami to nie amorki tylko sprężynki Z.Y.G.A
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości