Chrobotanie przy skręcaniu w lewo

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez arthorius » 30 paź 2013, o 00:33

Hej.

Gdy skręcę maksymalnie koła w lewo to słychać takie jakby chrobotanie nasila się przy dodaniu gazu.. Problem nie występuje przy skręcie w prawo. Nie jest to jakby wycie pompy wspomagania, gdyż ją słychać wówczas jednostajnie. Chyba że to dodatkowy objaw.
Jestem po regeneracji maglownicy jakieś 3 miesiące temu, wymianie prawego drążka kierowniczego, poduszek amorków i ustawieniu zbieżności. Pracuje mi kierownica ale to może wina opon, lub felg. Najbardziej interesuje mnie co to za metaliczny zgrzyt przy skręcie w lewo.
Pozdrawiam
arthorius
Badacz tematu

Postprzez Grzesiek2507 » 30 paź 2013, o 20:29

Przeguby w jakim stanie? Jesli to nie one to masz duzy prog na tarczy hamulcowej. Ja tak mialem.
Grzesiek2507
Members

Postprzez arthorius » 31 paź 2013, o 21:07

Myślę że gdyby była to tarcza to słychać by ją było bez względu na to w która stronę kręcę maksymalnie. Dźwięk przypomina jakby chrobotanie z dzwonieniem. Może to jakieś łożysko. :-/ Zostaje mi więc rozebrać przeguby. :( :cry:
Pozdrawiam
arthorius
Badacz tematu

Postprzez cineek25 » 1 lis 2013, o 14:46

prawy przegub na 80%
cineek25
Czytacz

Postprzez prezesik » 1 lis 2013, o 19:56

Chrobotanie z dzwonieniem ... Sprawdź jak przy takim skręcie układa się końcówka drążka względem blaszanej osłony tarczy. Możliwe, że przy max skręcie osłona dociskana jest przez końcówkę o tarczę i wtedy słychać taki "blaszany" dźwięk. Ale z tego co wiem to końcówka drążka jest dość daleko od osłony tarczy...
prezesik
Members

Postprzez pablomed » 2 lis 2013, o 01:20

myślę że to koło chrobocze przy maksymalnym skręcie bo trochę niewłaściwie ustawiono maglownicę przy montażu, ale co o co trze trudno powiedzieć, trzeba z kanału to wyjaśnić.
pablomed
Members

- - -

Powrót do Zawieszenie