co wymienic przy okazji wymiany na kit sportowy?

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez seboljeiv » 7 maja 2009, o 23:30

wymieniam amortyzatory + sprezyny i potrzebuje pomocy odnosnie tego co powinienem wymienic zeby zawieszenie ładnie wybierało i ogolknie zeby auto sie prowadzilo jak nowe:)

z przodu wahacz najlepiej kompletny i wiem ze sa jakies poduszki amortyzatora??tak?
a z tylu co wchodzi jeszcze w sklad zawieszenia i co wymienic na nowe zeby bylo cacy?

chce zeby nic nie stukalo i pprowadzilo sie jak bylo kupione nowe:) da raade tak?
seboljeiv
Czytacz

Postprzez siti07 » 14 maja 2009, o 19:13

Oczywiście nowe osłony i odboje a odboje możesz nie zakładać takie jak są oryginalne bo są takie co są twardsze (ja mam takie) od oryginalnych i zapobiegają obcieraniu kół o nadkole gdy weźmiesz więcej osób a na standardowych czasem przytrze bo są bardziej miękkie, je znajdziesz na allegro bez problemu (http://moto.allegro.pl/item630354372_od ... _bora.html). Możesz wymienić łożyska amortyzatorów jak masz kiepskie.
siti07
Badacz tematu

Postprzez Jacol » 16 maja 2009, o 21:33

Z przodu wiadomo poduchy amortyzatora, w zasadzie tylko dolna bo gorna i tak jest odciazona i sie unosi jak tylko auto stanie na ziemi. Oprocz tego tuleje gumowe na wachaczach. Poliuretanow nie kupuj bo z tego co wiem zazwyczaj sa dostepne same twarde i polamiesz na nich auto. Z tylu do wymiany poduszki + lozyska gorne amortyzatora oraz tuleje tylnej belki.

Tuleje Lemfordera sa dobre chociaz nie tanie.

Bedzie si.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez Stealth » 17 maja 2009, o 08:37

Jacol napisał(a):Poliuretanow nie kupuj bo z tego co wiem zazwyczaj sa dostepne same twarde i polamiesz na nich auto.

A używasz ich skoro tak się o nich wypowiadasz?? Ja mam u siebie czerwone poliuretany i wcale nie różnią się tak od zwykłych gum, są jedynie sztywniejsze i bardziej wytrzymałe ale na pewno nie twarde jak beton, a użytkuje je już jakiś czas w moim aucie i narzekać na łamanie auta nie mogę.
Stealth
Members

Postprzez Jacol » 17 maja 2009, o 08:42

Zalezy od modelu. Jezdzilem civiciem, zolte sciagane z niemiec i bylo ciezko. Kupowalismy normalne do patrola i dorabialismy tez na zamowienie ze specjalnej mieszanki. Kolor nie ma akurat zadnego znaczenia, liczy sie producent i sklad gumy. Szkoda pieniedzy na to w przypadku golfa.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez Stealth » 17 maja 2009, o 08:46

Możliwe, że tak jest - jednak ja nie narzekam i mogę czerwone poliuretany polecić. Ale tylko, gdy gleba jest założona - do serii moim zdaniem zbędne.
Stealth
Members

Postprzez e2 » 27 maja 2009, o 08:50

Dobra chłopaki, wy tu gadu, a ja się podczepię.

CHcę wymienić amorki na mts o skróconym skoku. Kupuję do tego to: http://www.allegro.pl/item642253854_odb ... _bora.html jeszcze http://www.allegro.pl/item625262886_pod ... t_hit.html ew. to 2 sztuki jak dobrze rozumiem tak? Czy jeszcze coś? :P
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe