Witam. Posiadam zawieszenie gwintowane TA technix, felgi 16cali przód 7,5J z oponą 195/45R16 i tył 9J z oponami 225/40R16. Co mam zrobić żebym mógł dać auto nisko i nic nie tarło bo wydaje mi się że to zawieszenie jest nie za twarde i musiałem dać dość wysoko żeby nic nie tarło chociaż jak jadę w 5 osób szybko to przy mocnym dobiciu i tak przytrze z tyłu. Ranty z tyłu mam zaklepane. Pozdrawiam.
ja u siebie dopasowalem odboje bo mielem problem taki ze udezala mi polos o nadkole wewnetrzne i problemu teraz nie ma, tylko ze jak jade to plaby wypadaja... wydaje mi sie ze nic innego tu juz nie zdzialasz...
z tyłu mam ET 30 a z przodu nie wiem może jutro sprawdzę to napiszę, mniej więcej mam tak z przodu i z tyłu że rant felgi delikatnie chowa się za karoserię ale to tak dosłownie milimetry
siti07, powiem Ci tak że ja jutro montuję gwint dopiero. Tulejki jeszcze mi nie doszły ale może dziś przyjdą. BialyUst mi ten sposób polecił. On ma włożone po dwie na stronę i mówi że wszystko jest ok.
siti07, 9J na dobrej glebie to musi być gwint beton - jak nie będzie zajefajnie twardo to będzie ci obcierać
Ja mam 8,5 z tyłu i w 4 osoby nie raz zdarzy sie przytrzeć
Wiem że musi być twardo Czekam na podpowiedzi od tych co mają podobne felgi i samochód nisko żeby podzielili się co jest kluczem do sukcesu czyli żeby było nisko, twardo i nic nie obcierało