Witam, mój problem polega na tym że coś skrzypi w lewym przednim kole lub zawieszeniu. Skrzypienie jest regularne, gdy jadę szybciej, skrzypi częściej. Dźwięk jakby ocierajacej się gumy o gumę czy o metal. Poprostu skrzypi. O dziwo skrzypi tylko kiedy jadę prosto lub skręcam w prawo. Raczej wykluczam metalowo gumowe części zawieszenia (końcówki drążkow, tuleje itd) bo po spsikaniu tych wszystkich elementów wd40 skrzypienie nie ustało. Nie wiem co może być tego przyczyną. Miał ktoś może taki problem? Proszę o jakieś wskazówki bo ręce opadają:(
kolego to może być także przegub, jego głównymi objawami jest strzelanie. mówi się że na zakrętach on najczęściej strzela ale ja miałem że na prostej właśnie piszczał a na zakrętach był cichy
problem rozwiązany, łożysko koła się zatarlo i zamiast obracać się w piascie to stało a obracała się piasta. Usterka usunięta, dla zainteresowanych koszt piasty do Vr6 58zł:) łożysko troszkę więcej, dziękuję za pomoc, pozdrawiam
powiem Ci że kiedyś mi coś biło na kierownicy, jak się okazało to śróba piasty czy jak to się tam nie zwie, ta nakrętka nie była dokrecona i to moim zdaniem bardzo pomogło zatrzeć łożysko. Kiedy dokrecilem ta nakrętke jakiś czas był spokój a później zaczęło hałasować. Łożysko się zatarlo i było do wymiany tak jak i piasta która została uszkodzona przez zatarte łożysko:)
U mnie też jest takie piszczenie, łożysko świeżo wymienione na produkt firmy FAG... także nie wiem co mam zrobić. Nakrętkę dociągnąłem wg. książki 90Nm + 45°. Może to wszystko rozebrać i napchać w łożysko smaru?