Czy podejda sprezyny ??

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Czy podejda sprezyny ??

Postprzez Cyna's » 1 wrz 2010, o 10:04

Witam , posiadam golfa III 1.9 TD z 93 roku i oryginalne zawieszenie ... niedawno kupiłem 17" alumy i chciałbym obniżyć zawias o jakieś 2 - 2.5 cm i wyczytałem ze w wersjach GTI było oryginalne zawieszenie niższe o 2 cm od innych wersji. Czy te [ link sprężyny będą pasować do moich amortyzatorów :?:

Na pierwszy rzut oka wydaje mi się ze mam podobne wyglądem, ale potrzebuje opinii fachowców :]
I czy rzeczywiście po zmianie tych sprężyn autko obniży się o 2- 2.5 cm :?:

Pozdrawiam :-)
Cyna's
Berbeć

Czy podejda sprezyny ??

Postprzez GTI07 » 1 wrz 2010, o 10:39

Musisz kupić na szeroki zwój bo inaczej nie będzie pasować sprężyna na talerzyk.Możesz też zmienić talerzyk i gumy na kielich z tych nowszych Golfów po94r ale nie daję gwarancji że to będzie idealnie pasować.Jeżeli talerzyki i gumy podejdą i wszystko będzie ok to sprężyny te będą pasować.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
GTI07
Badacz tematu

Postprzez Cyna's » 1 wrz 2010, o 15:46

GTI07 napisał(a):Musisz kupić na szeroki zwój bo inaczej nie będzie pasować sprężyna na talerzyk

Wiec potrzebuje sprężyny od GTI ale przed 94 rokiem na szerokim zwoju?I wtedy wszystko będzie pasować ??
Cyna's
Berbeć

- - -

Powrót do Zawieszenie