delikatna gleba

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

delikatna gleba

Postprzez lookasgolf33 » 25 sty 2012, o 14:16

witam,chcialbym delikatnie obnizyc swojego goferka,tzn jakies -40mm GÓRA,mam teraz w nim wymienione wszystkie 4 amorki na nowe a planuje zalozyc mu sportowe sprezyny -40,co wy o tym myslicie?zda to wogole egzamin czy amorki tez musze wymienic?
lookasgolf33
Gaduła

delikatna gleba

Postprzez prezesik » 25 sty 2012, o 14:42

Amorki mogą zostać przy -40, ale jazda z takim zestawem zostawia wiele do życzenia.
Miałem już taki zestaw i powiem, Ci, że ciężko mi było utrzymać auto na nierównej drodze ( sprawne amory ), auto poprostu skakało na sprężynach jak piłeczka pingpongowa.
Przejechałem się u kolegi na gwincie -80 i różnica kolosalna, auto trzyma się drogi, jest stabilne. same springi na ori amorkach to wg mnie porażka totalna - wróciłem do serii.
prezesik
Members

Postprzez Karol B. » 25 sty 2012, o 23:23

prezesik25, ja śmigam na Twoich springach i dla mnie jest elegancko, takie połączenie wyglądu z komfortem ;-) Na zimę tyłek podniosłem, na ori sprężynach teraz tył i tak zostanie, lekki klin jest. Jest trochę bardziej twardy niż seria, ale nie beton. Na początek zabawy z glebą polecam :-)
Karol B.
Members

Postprzez prezesik » 25 sty 2012, o 23:47

Karol B. napisał(a):prezesik25, ja śmigam na Twoich springach i dla mnie jest elegancko, takie połączenie wyglądu z komfortem ;-) Na zimę tyłek podniosłem, na ori sprężynach teraz tył i tak zostanie, lekki klin jest. Jest trochę bardziej twardy niż seria, ale nie beton. Na początek zabawy z glebą polecam :-)

A to teraz już wiem komu je sprzedałem :)

Wiesz, elegancko jest, bo Ty masz cięższy silnik, dla mnie auto zbyt skakało :)
prezesik
Members

Postprzez nolan22 » 28 sty 2012, o 02:32

tak szczeze to lepiej te amorki tez wymien bo po jakims czasie mozesz je miec do wymiany a szkoda by było
MOJE MK3

SPRZEDAM GOLFA GTI NA CZESCI CO POTRZEBA TO PISAC PW ALBO GG 21284534
nolan22
Ekspert

- - -

Powrót do Zawieszenie