Dziwne huczenie podczas jazdy

Wszystkie informacje o elementach zawieszenia.

Moderator: Moderator

Postprzez cybertom » 9 lis 2010, o 23:29

Witam

Mam kolejny problem. Kupując te auto poprzednik uprzedził mnie ze z przodu wymieniono amory ale z tylu przydałoby się tez wymienić. Ale do rzeczy: auto podczas jazdy dość głośno huczy buczy czy jak to nazwać ale jest to inne buczenie niż przy wyrobionym łożysko (miałem już dwa takie przypadki także to nie łożyska zresztą podniosłem auto i sprawdziłem) te owe huczenie ustaje podczas jazdy jak tylko auto podskoczy i zaraz pojawia się znowu jak tylko opadnie. Można by powiedzieć ze w zależności od nacisku auta. I tak się zastanawiam czy to może być od amortyzatorów tylnich jeśli są zużyte? chociaż nie bardzo bo nie powinien od tego huczeć ale proszę o opinie innych użytkowników.

CyberTom

Pozdrawiam
cybertom
Czytacz

Postprzez danielson10 » 4 gru 2010, o 14:56

hmm, na dobry poczatek moge Ci doradzic abys sprawdzil opony, ja mialem bardzo podobną sytuacje do twojej, wszystko wskazywalo na łozysko, lecz przy zmianie opon na zimowe huczenie ustalo całkowicie, wiec bardzo mozliwe ze opony masz stare, wytarte, zużyte podobnie jak ja :) pozdro
VRsześć i nie masz co jeść
danielson10
Czytacz

Postprzez pablomed » 4 gru 2010, o 19:18

cybertom, popatrz na wydech tam gdzie przechodzi na belką tylnego zawieszenia
pablomed
Members

Postprzez golon113 » 5 gru 2010, o 10:29

zobacz układ wydechowy czy gdzieś nie dotyka do karoserii lub inneych elementów
golon113
VIP

Postprzez Sekate » 5 gru 2010, o 15:09

Ja bym sprawdził czy to nie są na pewno łożyska. Na prostej drodze jedź slalomem, od jednego krawężnika do drugiego. Sprawdź czy huczenie ustaje. Jeżeli skręcasz w lewo i przestaje huczeć to łożysko lewe, jeśli w prawo to z prawym coś jest nie tak (albo na odwrót, nie pamiętam :lol: ). Można to też sprawdzić na zakrętach ;)

Stąd przestaje huczeć na podskokach, bo łożyska nie mają aż takiego obciążenia.
Sekate
Badacz tematu

- - -

Powrót do Zawieszenie