Więc tak przedstawie na początek co wymieniałem w golfinie a później problem wiem że na odległość jest ciężko określić ale może komuś się uda mnie naprowadzić na coś:
Wymieniłem zawieszenie na gwint MTS i zaczęły się problemy wymieniłem wszystkie tulejki na wahaczach
i zawieszenie nadal brzydko skrzypiało pojechałem na przegląd i było wszystko ok zero luz itp auto wytelepane po czasie się okazało ze pada lewe łożysko i sworzeń klocki przód wymieniłem wszystko i było cisza może dzień teraz mam problem że przy skręconych kołach i powolnej jeździe coś trze myslełem że to osłona na tarczy jest zagieta poprawiłem ją i faktycznie delikatnie tarła ale problem nadal jest okazało się że osłona na "pół osi" lata no to ja wymontowałem szybko i fachowo na parkingu ale na dal problem jest szum jest przeważnie przy małych prędkościach na kołah nie ma luzy na kierownicy też jest ok szumi tylko w pewnych zakresach obrotu koła nie przez cały odrób koła dźwięk jest trochę odgłosu gumy a czasem piszczy ja blacha o blachę na tarczach mam trochę rant już tak z 0,4 mm jak myślicie co to może być